ČO POTREBUJETE (na 8ks):
320g múky (použila som Maida)
60g cukru
50g rozpusteného masla
1/2 lyžičky soli
1 lyžička sušeného droždia
150ml teplého mlieka
1 vajce
na potretie a posypanie:
vajce
biely mak
AKO POSTUPOVAŤ:
V malej miske zmiešame 1 lyžičku múky, 1 lyžičku cukru, droždie a trocha teplého mlieka. Zakryjeme a necháme droždie napučať.
Do veľkej misky dáme múku, soľ, cukor a premiešame. Pridáme rozpustené maslo, vajce, teplé mlieko a napučané droždie. Vymiesime a vypracujeme nelepivé cesto. Cesto necháme v miske, zakryjeme a necháme 1 hod. kusnúť.
Po hodine ho znova premiesime rukou a dáme na pracovnú dosku. Rozdelíme na rovnako veľké diely, vymodelujeme buchtičky a necháme podkysnúť. Potom postupne vyvaľkáme, zrolujeme do tvaru rožkov a dáme na plech.
Tam ich necháme 20min kysnúť. Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom.
Pečieme v rozohriatej rúre na 180-200st. asi 20min alebo do zlatista.
Najlepšie sú na raňajky s kakavkom (ja s kávou).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára