4 ružičky karfiolu, 3 stredne veľké zemiaky, 1 mrkva, hrsť mrazeného hrachu
(ďalej môžeme použiť napríklad aj cuketu, brokolicu, farebnú papriku, fazuľkové struky, kukuricu...)
na bešamel:
menšia hrudka masla
4 strúčiky cesnaku
1 troška plnšia lyžica múky (maida)
mlieko podľa potreby
1 plná lyžička zmesi korenia na cesnakový chlebík
(obsahuje: sušený cesnak, sušenú cibuľu, sušené oregano, sušenú pažítku, soľ)
1/2 lyžičky chilli vločiek
štipka muškátového orieška
ďalej:
AKO POSTUPOVAŤ:
V hrnci zohrejeme olej s maslom a pridáme nadrobno nakrájaný karfiol, zemiaky, mrkvu, hrach, prípadne inú zeleninu. Osolíme, najprv restujeme chvíľu na silnom ohni, potom ho zmiernime a restujeme do polomäkka. Občas premiešame.
Zeleninu dáme do zapekacej misky.
Pripravíme si bešamel (pred pridaním múky chvíľku orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak), potom bešamel dochutíme zmesou na cesnakový chlebík, chilli vločkami, muškátovým orieškom. Vložíme nastrúhaný syr a necháme ho rozpustiť, dobre premiešame. (Nesolím bešamel, lebo používam slané maslo a ak použijete parmezán ten má tiež výraznú chuť.)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára