ČO POTREBUJETE:
150ml hrnček suchých mungo fazuliek / 150ml of dry moong dal
voda na ich uvarenie / water
olej / oil
1 veľká červená cibuľa / 1 big red onion
1/2 lyžičky rímskej rasce / 1/2tsp of cumin
niekoľko karí lístkov / few curry leaves
2 stredné veľké paradajky / 2 medium tomatoes
1/3 lyžičky mletej kurkumy / 1/3tsp of termaric
1/2 lyžičky čili korenia / 1/2tsp chilli powder
soľ / salt
AKO POSTUPOVAŤ:
Mungo na hodinu namočíme vo vode. Potom vodu vymeníme a mungo asi 20 minút varíme do mäkka. Nič sa nestane, ak sa nám trocha rozvarí. Odložíme bokom do ďalšieho použitia. / Soak moong dal in the water for 1 hour. Drain the water and cook moong dal for 20 minutes, until tender. You can overcook it a bit. Keep aside.
V hlbšej panvici (woku) rozpálime olej. Pridáme rímsku rascu a necháme prasknúť. Pridáme karí lístky, ktoré prasknú ihneď. Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme chvíľku do mäkka. / Heat oil in the wok. Add cumin and let it pop up. Add curry leaves. Add chopped onion and fry until tender.
Potom pridáme nadrobno nakrájané paradajky, kurkumu, čili korenie, wok prikryjeme a paradajky dusíme asi 10 minút na miernom ohni do mäkka. / Add chopped tomatoes, termaric, chilli powder, cover the wok and cook it for another 10 minutes until tomatoes are tender.
Nakoniec pridáme uvarené mungo fazuľky, soľ, premiešame a ak je v panvici prebytočná tekutina, necháme ju na silnom ohni zredukovať. / Add precooked moong dal, salt, stir well and reduce remaining liquids in the wok by increasing heat and let water evaporate.
Miška, ja by som tak rada ochutnala tvoje dobroty a hlavne aj tie placky :-)...prajem pekný sviatočný večer a už sa teším na tvoju knihu♥
OdpovedaťOdstrániťDakujem Ywettka, dufam, ze ste mali pekne sviatky :)
Odstrániťáno boli pekné a najviac sme sa potešili, že prišiel aj náš dospelý syn na sviatky domov :-)
OdstrániťTak to je super :)
Odstrániť