štvrtok 28. marca 2013

Karfiolové karí s kokosom




ČO POTREBUJETE:

1 menší karfiol

na pastu:
olej alebo ghee
2 stredne veľké červené cibule
1 väčšia hrsť čerstvého nastrúhaného kokosu
1 lyžička koriandrových semien
2 sušené červené čili papričky
1 lyžička bieleho maku
trocha vody

ďalej:
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce (shahi jeera)
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička garam masala
soľ
1/2 lyžičky mletého kašmírske čili korenia
voda podľa potreby
čerstvá koriandrová vňať





AKO POSTUPOVAŤ:

V hlbšej panvici zohrejeme olej. Pridáme koriandrové semená a necháme rozvoňať.
Potom pridáme nakrájanú cibuľu a opekáme domäkka. 
Pridáme čerstvý strúhaný kokos. Na miernom ohni to všetko opečieme do hnedkava a odložíme bokom, aby zmes trocha vychladla.



Potom túto zmes dáme do mixéra, pridáme chilli papričky (ktoré sme vopred namočili na pol hodiny vo vode), biely mak a rozmixujeme s trochou vody na pastu.



V tej istej panvici, ktorú sme použili na opraženie kokosu zohrejeme zasa trocha oleja. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Pridáme na malé kúsky rozrobený a prepláchnutý karfiol. Opečieme do hnedkava. Potom pridáme kokosovú pastu a vodu podľa potreby, aby vznikla "omáčka" - karí. Pridáme kurkumu, garam masala, kašmírske chilli a premiešame. Dochutíme soľou a znova premiešame. Karí varíme na miernom ohni poloprikryté asi 10-15 minút, kým karfiol nezmäkne. 



Nakoniec vmiešame nasekanú koriandrovú vňať.




Hotové karí podávame s dusenou ryžou alebo s plackami ako napr. Kulcha alebo Naan.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára