ČO POTREBUJETE:
2ks stredné veľké cvikle
voda na ich uvarenie
olej olivový
1 väčšia červená cibuľa
4 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
sušený tymián
AKO POSTUPOVAŤ:
Cviklu umyjeme a uvaríme v tlakovom hrnci do mäkka (asi 20 minút od natlakovania). Uvarenú necháme vychladnúť. Ošúpeme ju a pokrájame na menšie kúsky.
V hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujeme do hnedkava.
Potom pridáme nakrájanú cviklu, soľ, mleté čierne korenie a tymián a restujeme ďalšie 3 minúty. Občas premiešame.
nakonec si pochutnáme :-)
OdpovedaťOdstrániť:)
Odstrániťmňam :) tymián a cvikla, ešte som ich nekombinovala, aj keď obe suroviny sú moje top :)vyskúšam
OdpovedaťOdstrániťBudem rada :)
Odstrániť