Tento rok som celkom zabudla na blogové narodeniny. Je to 3 roky, čo som sa rozhodla čmárať na sieť. A stále je to pre mňa rovnaká radosť. Nech sa Vám aj naďalej dobre číta.
ČO POTREBUJETE:
100ml sušeného cícera
vodu na jeho namočenie a uvarenie
1 menší baklažán
soľ
olej arašidový (môže byť aj slnečnicový, ale arašidový dá inú príchuť)
1 lyžička rímskej rasce
1 lyžička feniklových semien
1 veľká červená cibuľa; nakrájaná na pásiky
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty (alebo oboje čerstvé a nastrúhané, 1/2 lyžičky z každého)
2 menšie paradajky
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky čili korenia
1 plochá lyžička mletého koriandru
1 a 1/2 lyžice mletých mandlí (pred tým, než ich meliem, opečiem ich na suchej panvičke)
150ml kokosového mlieka
troška mletého čierneho korenia
AKO POSTUPOVAŤ:
Cícer si na noc namočíme. Ráno prepláchneme a uvaríme v tlakovom hrnci do mäkka (asi 20 minút od natlakovania). Mäkký cícer odložíme bokom spolu s vodou, v ktorej sa varil.
♡ ♡ ♡
Menší baklažán umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kusy. Tie dáme do misky a osolíme. Necháme "vypotiť" a opláchneme vodou.
V hrnci zohrejeme olej, pridáme rímsku rascu a feniklové semená. Popražíme na stredne silnom ohni, kým neuvoľnia svoju vôňu. Pozor, aby neprihoreli.
Cibuľovú zmes necháme troška vychladnúť, dáme do mixéra (alebo mažiara), pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a s trochou vody z cícera rozmixujeme na pastu.
V tom istom hrnci zohrejeme trocha oleja. Pridáme nadrobno nakrájané paradajky a na miernom ohni restujeme do mäkka.
Ďalej hneď pridáme nakrájaný baklažán a soľ. Vody musí byť toľko, aby pokryla baklažán. Karí privedieme do varu, oheň zmiernime hrniec zakryjeme. Varíme do mäkka, asi 15 minút.
Vypadá to super :)
OdpovedaťOdstrániťaj mne sa to velmi paci ;o)
OdpovedaťOdstrániťOpět krásná kombince vůní a barev...:-)
OdpovedaťOdstrániťDakujem dievcata :)
OdpovedaťOdstrániťNeodolala,som a už som aj uvarila mňamka riadna, odporúčam!!!
OdpovedaťOdstrániťParada!!!! :)
OdstrániťMoj prvy realny pokus o indicke jedlo..a podaril sa,hoci sa mi "trochu" usypalo chilli, bolo kari vyborne.a ta vona co sa pri vareni sirila bytom...mmm mnam :-) dakujem za super recept.
OdpovedaťOdstrániťSom rada, ze chutilo :)
Odstrániť