štvrtok 21. marca 2013

Pečená brokolica / Oven roasted broccoli




ČO POTREBUJETE:

1 brokolica
soľ
mleté čierne korenie
mletá rímska rasca
olivový olej
8-10 strúčikov cesnaku




AKO POSTUPOVAŤ:

Brokolicu umyjeme pod tečúcou vodou a vysušíme. Rozrobíme na ružičky. Hlúby odložíme a môžeme použiť do nejakého zeleninového subzi alebo do nátierky.



Brokolicové ružičky dáme na plech, ochutíme soľou a korením, pridáme nakrájaný cesnak a pokropíme olejom.



Rúru predohrejeme na 180 - 190st. a brokolicu v nej pečieme asi 20 minút. 


Takto upečenou brokolicou sme si naplnili Čapati, troška preliali domácim Dahi, zrolovali a mali ako ľahkú večeru. 

Môžete ju použiť aj ako náplň do sendvičov, chlieb naplnení brokolicou a syrom opečiete na panvici na masle z oboch strán do zlatista. 

A môžete ju použiť aj ako prílohu napríklad k rybe alebo k mäsu na paličke

A tu sa ponúka nápad naplniť tým mäsom na paličke, pečenou brokolicou a jogurtovým dressingom pita placky.


2 komentáre:

  1. Dobrý den, Michaelo, zas jeden jednoduchý a rychlý recept a určitě to bude zrovna tak dobré, jako můj oblíbený pečený květák!! :-) Mám prosbu, kdybych si chtěla namíchat svoje tandoori masala, co za koření v tom je?? Mám už doma tolik skleniček s indickým kořením, že se mi nechce kupovat další směs :-). Děkuji, Alena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kupovana Tandoori obsahuje: koriander, chilli, rimsku rascu, susene listy skoricovnika, klinceky, toor dal, cesnak, sol, cierne korenie, suseny zazvor, horcicne semena, hnedy kardamom, biely mak, kurkumu, fenykel, muskatovy oriesok, asafoetida, listy indickeho egresu.

      Odstrániť