ČO POTREBUJETE:
2 menšie brokolice
soľ podľa chuti
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1 plná lyžička Tandoori masala
1/2 lyžičky mletej kurkumy
olivový olej
8-10 strúčikov cesnaku (záleží na ich veľkosti)
AKO POSTUPOVAŤ:
Brokolicu umyjeme pod tečúcou vodou a vysušíme. Rozrobíme na ružičky. Hlúby odložíme a môžeme použiť do nejakého zeleninového subzi alebo do nátierky.
Brokolicové ružičky dáme do misky, osolíme, pridáme všetky koreniny a polejeme asi 2 lyžicami oleja. Dobre premiešame.
Pekáč vystelieme papierom na pečenie alebo alobalom a brokolicu naň uložíme v jednej vrstve. Posypeme nakrájaným cesnakom.
Rúru predohrejeme na 180st. a brokolicu v nej pečieme asi 20 minút.
Takto upečenou brokolicou sme si naplnili Čapati, pokvapkali domácim Dahi, zrolovali a mali ako ľahkú večeru.
Môžeme ju použiť aj ako náplň do sendvičov, chlieb naplnení brokolicou a syrom opečieme na panvici na masle z oboch strán do zlatista.
A môžeme ju použiť aj ako prílohu.
Dobrý den, Michaelo, zas jeden jednoduchý a rychlý recept a určitě to bude zrovna tak dobré, jako můj oblíbený pečený květák!! :-) Mám prosbu, kdybych si chtěla namíchat svoje tandoori masala, co za koření v tom je?? Mám už doma tolik skleniček s indickým kořením, že se mi nechce kupovat další směs :-). Děkuji, Alena
OdpovedaťOdstrániťKupovana Tandoori obsahuje: koriander, chilli, rimsku rascu, susene listy skoricovnika, klinceky, toor dal, cesnak, sol, cierne korenie, suseny zazvor, horcicne semena, hnedy kardamom, biely mak, kurkumu, fenykel, muskatovy oriesok, asafoetida, listy indickeho egresu.
Odstrániť