ČO POTREBUJETE:
1 brokolica
soľ
mleté čierne korenie
mletá rímska rasca
olivový olej
8-10 strúčikov cesnaku
AKO POSTUPOVAŤ:
Brokolicu umyjeme pod tečúcou vodou a vysušíme. Rozrobíme na ružičky. Hlúby odložíme a môžeme použiť do nejakého zeleninového subzi alebo do nátierky.
Brokolicové ružičky dáme na plech, ochutíme soľou a korením, pridáme nakrájaný cesnak a pokropíme olejom.
Rúru predohrejeme na 180 - 190st. a brokolicu v nej pečieme asi 20 minút.
Takto upečenou brokolicou sme si naplnili Čapati, troška preliali domácim Dahi, zrolovali a mali ako ľahkú večeru.
Môžete ju použiť aj ako náplň do sendvičov, chlieb naplnení brokolicou a syrom opečiete na panvici na masle z oboch strán do zlatista.
A môžete ju použiť aj ako prílohu napríklad k rybe alebo k mäsu na paličke.
A tu sa ponúka nápad naplniť tým mäsom na paličke, pečenou brokolicou a jogurtovým dressingom pita placky.
Dobrý den, Michaelo, zas jeden jednoduchý a rychlý recept a určitě to bude zrovna tak dobré, jako můj oblíbený pečený květák!! :-) Mám prosbu, kdybych si chtěla namíchat svoje tandoori masala, co za koření v tom je?? Mám už doma tolik skleniček s indickým kořením, že se mi nechce kupovat další směs :-). Děkuji, Alena
OdpovedaťOdstrániťKupovana Tandoori obsahuje: koriander, chilli, rimsku rascu, susene listy skoricovnika, klinceky, toor dal, cesnak, sol, cierne korenie, suseny zazvor, horcicne semena, hnedy kardamom, biely mak, kurkumu, fenykel, muskatovy oriesok, asafoetida, listy indickeho egresu.
Odstrániť