štvrtok 21. marca 2013

Pečená brokolica / Oven roasted broccoli


Pečená brokolica



ČO POTREBUJETE:

2 menšie brokolice
soľ podľa chuti
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1 plná lyžička Tandoori masala
1/2 lyžičky mletej kurkumy
olivový olej
8-10 strúčikov cesnaku (záleží na ich veľkosti)


Pečená brokolica



AKO POSTUPOVAŤ:

Brokolicu umyjeme pod tečúcou vodou a vysušíme. Rozrobíme na ružičky. Hlúby odložíme a môžeme použiť do nejakého zeleninového subzi alebo do nátierky.

Pečená brokolica


Brokolicové ružičky dáme do misky, osolíme, pridáme všetky koreniny a polejeme asi 2 lyžicami oleja. Dobre premiešame. 

1pecena brokolica 005


Pekáč vystelieme papierom na pečenie alebo alobalom a brokolicu naň uložíme v jednej vrstve. Posypeme nakrájaným cesnakom.

Pečená brokolica


Rúru predohrejeme na 180st. a brokolicu v nej pečieme asi 20 minút. 


Takto upečenou brokolicou sme si naplnili Čapati, pokvapkali domácim Dahi, zrolovali a mali ako ľahkú večeru,  takýmto rolkám sa v Indii hovorí Frankie. Môžete ju použiť aj ako prílohu.


Pečená brokolica

2 komentáre:

  1. Dobrý den, Michaelo, zas jeden jednoduchý a rychlý recept a určitě to bude zrovna tak dobré, jako můj oblíbený pečený květák!! :-) Mám prosbu, kdybych si chtěla namíchat svoje tandoori masala, co za koření v tom je?? Mám už doma tolik skleniček s indickým kořením, že se mi nechce kupovat další směs :-). Děkuji, Alena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kupovana Tandoori obsahuje: koriander, chilli, rimsku rascu, susene listy skoricovnika, klinceky, toor dal, cesnak, sol, cierne korenie, suseny zazvor, horcicne semena, hnedy kardamom, biely mak, kurkumu, fenykel, muskatovy oriesok, asafoetida, listy indickeho egresu.

      Odstrániť