ČO POTREBUJETE:
kuracie prsia z 2 kurčiat
marináda:
asi 1 lyžica worcesterskej omáčky
1 lyžička mletej sladkej papriky
mleté čierne korenie
2 lyžičky medu
2 lyžičky kukuričného škrobu
ďalej:
kokosový olej
1 veľká červená cibuľa
4 strúčiky cesnaku
kurací vývar podľa potreby
100ml sladkej smotany
(alebo kokosového mlieka)
(alebo kokosového mlieka)
soľ
1 väčšia červená paprika
1 väčšia červená paprika
hrsť čerstvých lístkov thajskej bazalky
AKO POSTUPOVAŤ:
Mäso nakrájame na pásiky, dáme do misky, pridáme suroviny na marinádu a cez noc necháme uležať v chladničke v dobre uzavretej miske.
V panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom domäkka nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme marinované mäso a na silnom ohni necháme zatiahnuť.
Pridáme na pásiky nakrájanú papriku a nasekanú bazalku, dobre premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni varíme asi 15 minút. Pre viac omáčky môžeme pridať ešte kurací vývar, podľa potreby.
Podávame s dusenou ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára