sobota 8. augusta 2015

Kuracie kúsky s červenou paprikou a thajskou bazalkou

Kuracie kusky s cervenou paprikou a thajskou bazalkou



ČO POTREBUJETE:

kuracie prsia z 2 kurčiat 

marináda:
asi 1 lyžica worchesterskej omáčky
1 lyžička mletej sladkej papriky
mleté čierne korenie
2 lyžičky medu
2 lyžičky kukuričného škrobu

ďalej:
kokosový olej
1 veľká červená cibuľa 
4 strúčiky cesnaku
kurací vývar podľa potreby
100ml sladkej smotany
(alebo kokosového mlieka)
soľ
1 väčšia červená paprika
hrsť čerstvých lístkov thajskej bazalky 


Kuracie kusky s cervenou paprikou a thajskou bazalkou



AKO POSTUPOVAŤ:

Mäso nakrájame na pásiky, dáme do misky, pridáme suroviny na marinádu a cez noc necháme uležať v chladničke v dobre uzavretej miske. 

Kuracie kusky s cervenou paprikou a thajskou bazalkou


V panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom domäkka nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme marinované mäso a na silnom ohni necháme zatiahnuť.

Kuracie kusky s cervenou paprikou a thajskou bazalkou


Potom podlejeme trochou vývaru, pridáme smotanu (alebo kokosové mlieko), soľ a privedieme k varu.

Kuracie kusky s cervenou paprikou a thajskou bazalkou


Pridáme na pásiky nakrájanú papriku a nasekanú bazalku, dobre premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni varíme asi 10 minút. Pre viac omáčky môžeme pridať ešte kurací vývar, podľa potreby.

Kuracie kusky s cervenou paprikou a thajskou bazalkou


Podávame s dusenou ryžou.



Kuracie kusky s cervenou paprikou a thajskou bazalkou

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára