pondelok 24. augusta 2015

Kešu mrkvové karí


Kesu mrkvove kari





ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

olej
1 veľká červená cibuľa 
3 strúčiky cesnaku
kúsok zázvoru 
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky mletého chilli korenia
(môžete dať menej, záleží na tom, aké pálivé jedlo zvládnete)
soľ
1 paradajka

2 stredne veľké mrkvy
150ml nesolených kešu orechov
100ml kokosového mlieka
1/2 lyžičky garam masala


Kesu mrkvove kari



AKO POSTUPOVAŤ:

Na oleji restujeme dohnedkava nakrájanú cibuľu, zázvor a cesnak. Potom pridáme kurkumu, koriander a chilli korenie. Osolíme, premiešame a necháme pol minútky rozvoňať korenie. Potom pridáme nakrájanú paradajku a restujeme na stredne silnom ohni domäkka. 

Kesu mrkvove kari


Zmes necháme trocha vychládnuť a s troškou vody rozmixujeme. 

Kesu mrkvove kari


Túto pastu vrátime do hrnca, v ktorom sme zmes pripravili. Pridáme kokosové mlieko a karí privedieme k varu. 

Kesu mrkvove kari


Pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu, kešu orechy a 5 minút varíme. (Ak treba, pridáme troška vody.) Nakoniec pridáme garam masala, prejdeme posledným varom a odstavíme z ohňa.

Kesu mrkvove kari


Môžeme použiť aj čerstvú koriandrovú vňať a na dozdobenie nasucho na panvici opečené kešu orechy.

Podávame s ryžou.


Kesu mrkvove kari

5 komentárov:

  1. Zaujímavá kombinácia... až som zvedavá ako to môže chutiť...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zaujímavá kombinácia... až som zvedavá ako to môže chutiť...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Toto jedlo varíme pravidelne, je to mňamka. Vďaka za recept.

    OdpovedaťOdstrániť