ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):
na karí základ:
olej
1 veľká červená cibuľa
3 strúčiky cesnaku
kúsok zázvoru
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky mletého chilli korenia
(môžete dať menej, záleží na tom, aké pálivé jedlo zvládnete)
soľ
1 paradajka
ďalej:
100ml kokosového mlieka
2 stredne veľké mrkvy
150ml nesolených kešu orechov
1/2 lyžičky garam masala
AKO POSTUPOVAŤ:
Na oleji restujeme dohnedkava nakrájanú cibuľu, zázvor a cesnak. Potom pridáme kurkumu, koriander a chilli korenie. Osolíme, premiešame a necháme pol minútky rozvoňať korenie. Potom pridáme nakrájanú paradajku a restujeme na stredne silnom ohni domäkka.
Zmes necháme trocha vychládnuť a s troškou vody rozmixujeme.
Tento karí základ vrátime do hrnca, v ktorom sme zmes pripravili. Pridáme kokosové mlieko a karí privedieme k varu.
Pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu, kešu orechy (môžeme ich vopred opiecť nasucho dohneda na panvici) a 5 minút varíme. (Ak treba, pridáme troška vody.) Nakoniec pridáme garam masala, prejdeme posledným varom a odstavíme z ohňa.
Môžeme použiť aj čerstvú koriandrovú vňať a na dozdobenie nasucho na panvici opečené kešu orechy.
Zaujímavá kombinácia... až som zvedavá ako to môže chutiť...:)
OdpovedaťOdstrániťZaujímavá kombinácia... až som zvedavá ako to môže chutiť...:)
OdpovedaťOdstrániť:) pikantno sladkaste vdaka tym orechom.
OdstrániťToto jedlo varíme pravidelne, je to mňamka. Vďaka za recept.
OdpovedaťOdstrániťTo ma tesi :)Pekny den.
Odstrániť