pondelok 24. augusta 2015

Kešu mrkvové karí / Cashew and carrots curry




ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

na karí základ:
olej
1 veľká červená cibuľa
3 strúčiky cesnaku
kúsok zázvoru

1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky mletého chilli korenia
(môžete dať menej, záleží na tom, aké pálivé jedlo zvládnete)
soľ

1 paradajka

ďalej:
2 stredne veľké mrkvy
150ml nesolených kešu orechov
1/2 lyžičky garam masala




AKO POSTUPOVAŤ:

Na oleji restujeme dohnedkava nakrájanú cibuľu, zázvor a cesnak. Potom pridáme kurkumu, koriander a chilli korenie. Osolíme, premiešame a necháme pol minútky rozvoňať korenie. Potom pridáme nakrájanú paradajku a restujeme na stredne silnom ohni domäkka.

Kesu mrkvove kari


Zmes necháme trocha vychládnuť a s troškou vody rozmixujeme.

Kesu mrkvove kari


Tento karí základ vrátime do hrnca, v ktorom sme zmes pripravili. Pridáme kokosové mlieko a karí privedieme k varu.

Kesu mrkvove kari


Pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu, kešu orechy (môžeme ich vopred opiecť nasucho dohneda na panvici) a 5 minút varíme. (Ak treba, pridáme troška vody.) Nakoniec pridáme garam masala, prejdeme posledným varom a odstavíme z ohňa.

Kesu mrkvove kari


Môžeme použiť aj čerstvú koriandrovú vňať a na dozdobenie nasucho na panvici opečené kešu orechy.

Podávame s Naanom alebo s ryžou.



5 komentárov:

  1. Zaujímavá kombinácia... až som zvedavá ako to môže chutiť...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zaujímavá kombinácia... až som zvedavá ako to môže chutiť...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Toto jedlo varíme pravidelne, je to mňamka. Vďaka za recept.

    OdpovedaťOdstrániť