pondelok 24. augusta 2015

Kešu mrkvové karí / Cashew and carrots curry


Kesu mrkvove kari





ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

olej / oil
1 veľká červená cibuľa / 1 big red onion
3 strúčiky cesnaku / 3 garlic cloves
kúsok zázvoru / piece of ginger
1/2 lyžičky mletej kurkumy / 1/2 tsp turmeric (haldi)
1/2 lyžičky mletého koriandru / 1/2 tsp ground coriander (dhania powder)
1/2 lyžičky mletého chilli korenia / 1/2 tsp chilli powder
(môžete dať menej, záleží na tom, aké pálivé jedlo zvládnete) / (you can add less if you want mild spicy curry)
soľ / salt
1 paradajka / 1 tomato

2 stredne veľké mrkvy / 2 medium size carrots
150ml nesolených kešu orechov / 150ml cashews (kaju)
100ml kokosového mlieka / 100ml coconut milk
1/2 lyžičky garam masala / 1/2 tsp garam masala


Kesu mrkvove kari



AKO POSTUPOVAŤ:

Na oleji restujeme dohnedkava nakrájanú cibuľu, zázvor a cesnak. Potom pridáme kurkumu, koriander a chilli korenie. Osolíme, premiešame a necháme pol minútky rozvoňať korenie. Potom pridáme nakrájanú paradajku a restujeme na stredne silnom ohni domäkka. / Heat the oil in pan and add onion, ginger and garlic, fry on low heat until they turn brownish. Then add turmeric, coriander and chili powder. Add salt, stir well and let the spices simmer for half a minute. Then add the chopped tomato and fry on a medium heat.

Kesu mrkvove kari


Zmes necháme trocha vychládnuť a s troškou vody rozmixujeme. / Allow the mixture to cool slightly and mix with a little water to make a smooth paste.

Kesu mrkvove kari


Túto pastu vrátime do hrnca, v ktorom sme zmes pripravili. Pridáme kokosové mlieko a karí privedieme k varu. / Return this paste to the pot in which we prepared the mixture. Add coconut milk and bring the curry to a boil.

Kesu mrkvove kari


Pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu, kešu orechy a 5 minút varíme. (Ak treba, pridáme troška vody.) Nakoniec pridáme garam masala, prejdeme posledným varom a odstavíme z ohňa. / Add cleaned and sliced ​​carrots, cashews and cook for 5 minutes. (If necessary, add a little water.) Finally, add the garam masala, go through the last boil and remove from the heat.

Kesu mrkvove kari


Môžeme použiť aj čerstvú koriandrovú vňať a na dozdobenie nasucho na panvici opečené kešu orechy. / While serving you can use chopped fresh coriander leaves and cashews slightly roasted on a pan.

Podávame s ryžou. / Serve with rice.


Kesu mrkvove kari

5 komentárov:

  1. Zaujímavá kombinácia... až som zvedavá ako to môže chutiť...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zaujímavá kombinácia... až som zvedavá ako to môže chutiť...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Toto jedlo varíme pravidelne, je to mňamka. Vďaka za recept.

    OdpovedaťOdstrániť