pondelok 31. augusta 2015

Mliečny sendvičový chlieb / Milk sandwich bread


Mliecny chlieb



ČO POTREBUJETE (na 1 chlieb):

objem použitého hrnčeka je 250ml; dĺžka spodnej časti formy je 20cm a výška 6,5cm

3 hrnčeky hladkej múky (maida)
1 lyžička soli
1 lyžica kryštáľového cukru
2 lyžičky instantného droždia
400ml mlieka
1 lyžica oleja
extra múka pri miesení


Mliecny chlieb



AKO POSTUPOVAŤ: 

Do mise preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, droždie a premiešame. Mlieko si zohrejeme tak, aby bolo teplé, ale nie horúce. Vylejeme ho k múke, pridáme olej a vymiešame cesto. Vymiešané cesto poprášime múkou a misku prikryjeme čistou bavlnenou utierkou. Cesto necháme pol hodiny kysnúť. 

Mliecny chlieb


Po pol hodine cesto znova premiesime, ak treba, použijeme extra múku pri miesení. Opäť cesto v miske prikryjeme a necháme pol hodinu kysnúť.

Formu na chlieb poprášime múkou. Cesto znova premiesime v rukách už na doske, rozvaľkáme nahrubo na obdĺžnik a preložíme najprv jednu stranu do 2/3 obdĺžnika a potom druhú stranu, cez už preloženú prvú stranu (ako keď robíte lístkové cesto). Vznikne pozdĺžny bochníček, ktorý uložíme do formy a stredom pozdĺžne narežeme. Opäť ho necháme trocha podkysnúť. 

Mliecny chlieb


Rúru vyhrejeme na 200st. a chlieb pečieme 40 minút. Upečený chlieb vyklopíme z formy a necháme na mriežke celkom vychládnuť. 


Mliecny chlieb

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára