pondelok 31. augusta 2015

Mliečny sendvičový chlieb / Milk sandwich bread


Mliecny chlieb



ČO POTREBUJETE (na 1 chlieb):

objem použitého hrnčeka je 250ml; dĺžka spodnej časti formy je 20cm a výška 6,5cm / cup I used for measurement has 250ml, baking tray is 20cm long and 6,5cm tall

3 hrnčeky hladkej múky (maida) / 3 cups of flour (I used Maida)
1 lyžička soli / 1 tsp salt
1 lyžica kryštáľového cukru / 1 tbsp granulated sugar
2 lyžičky instantného droždia  / 2 tsp instant dry yeast powder
400ml mlieka / 400ml milk
1 lyžica oleja / 1 tbsp oil
extra múka pri miesení / extra flour for kneading


Mliecny chlieb



AKO POSTUPOVAŤ: 

Do mise preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, droždie a premiešame. Mlieko si zohrejeme tak, aby bolo teplé, ale nie horúce. Vylejeme ho k múke, pridáme olej a vymiešame cesto. Vymiešané cesto poprášime múkou a misku prikryjeme čistou bavlnenou utierkou. Cesto necháme pol hodiny kysnúť. / Sieve the flour into the bowl. Add salt, sugar, dry yeast amd stir well. Heat the milk, until it's warm not boiling hot. Add warm milk into to flour mixture, add oil and knead to make a dough. Sprinkle some flour, cover and let it rise for 30min.

Mliecny chlieb


Po pol hodine cesto znova premiesime, ak treba, použijeme extra múku pri miesení. Opäť cesto v miske prikryjeme a necháme pol hodinu kysnúť. / Knead the dough again. You can use some extra flour if the dough is sticky. Again cover the bowl and let the dough rise for another 30min.

Formu na chlieb poprášime múkou. Cesto znova premiesime v rukách už na doske, rozvaľkáme nahrubo na obdĺžnik a preložíme najprv jednu stranu do 2/3 obdĺžnika a potom druhú stranu, cez už preloženú prvú stranu (ako keď robíte lístkové cesto). Vznikne pozdĺžny bochníček, ktorý uložíme do formy a stredom pozdĺžne narežeme. Opäť ho necháme trocha podkysnúť. / Sprinkle some flour over your baking tray. Knead the dough again and place it on your kitchen platform. Roll the dough. Fold to 2/3 of its size from one side and then fold from opposite side, over the folded part. Try to adjust the length to fit the dough in your tray. Make long shallow cut on the top of the bread and let it rise a little bit.

Mliecny chlieb


Rúru vyhrejeme na 200st. a chlieb pečieme 40 minút. Upečený chlieb vyklopíme z formy a necháme na mriežke celkom vychládnuť. / Preheat your oven to 200deg. and bake the bread for 40min. Once the bread is baked, remove it from its tray and place on rack to cool down.



Mliecny chlieb

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára