ČO POTREBUJETE:
3 jablká
1 lyžica vody
25g kryštáľového cukru (alebo hnedého cukru)
1 lyžička mletej škorice
1/2 lyžičky kukuričného škrobu
na drobeničku:
50g studeného masla
35g vločiek
2 plné lyžičky mletých mandlí
40g kryštáľového cukru
50g múky (použila som Maida)
AKO POSTUPOVAŤ:
Formu si vytrieme maslom.
Jablká zbavíme šupky a pokrájame na malé kúsky. Dáme ich do misky, pridáme vodu, cukor, škoricu, škrob a dobre premiešame. Preložíme do formy.
V druhej miske si zmiešame suroviny na drobeničku. Maslo pokrájame na menšie kusy a zapracujeme ho do surovín prstami. Vznikne nám drobivá hmota.
Touto zmesou rovnomerne posypeme jablká vo forme.
Rúru vyhrejeme na 180st a crumble pečieme 40min. Ak by začal hnednúť skôr, nadokryjeme ho alobalom a dopečieme.
Podávame teplé buď s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo s gréckym jogurtom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára