utorok 15. augusta 2017

Shahi aloo pyaz


Shahi aloo pyaz



ČO POTREBUJETE:
(na 2 porcie)

2ks zemiaky
arašídový olej na vyprážanie 
2 veľké červené cibule

ďalej:
1 lyžica ghee
1 ázijský bobkový list
3ks klinčeky 
1 červená cibuľa 
1 lyžička nastrúhaného zázvoru 
1 veľká paradajka

voda podľa potreby 
soľ podľa chuti
1 plochá lyžička mletej kurkumy
3/4 lyžičky mletého chilli korenia
3 lyžice sladkej smotany
1 lyžička garam masala
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej 


Shahi aloo pyaz



AKO POSTUPOVAŤ:

V hlbokej panvici zohrejeme dostatok oleja. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. V rozhorúčenom oleji ich vypražíme do zlatista. Cibuľu očistíme a pokrájame na pásiky. Tiež ju v tom istom oleji vypražíme do zlatista. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.

Shahi aloo pyaz


V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme bobkový list a klinčeky. Minútku na miernejšom ohni restujeme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. Potom pridáme nastrúhaný zázvor a premiešame. Pridáme nakrájanú paradajku a restujeme domäkka. Túto zmes necháme troška vychládnuť a potom s troškou vody vymixujeme na pastu. 

Shahi aloo pyaz


Pripravenú pastu vrátime späť do toho istého hrnca na oheň. Pridáme kurkumu a chilli korenie, premiešame a na miernom ohni necháme asi 2 minútky prebublávať. Ak treba pridáme troška vody. Potom pridáme soľ, smotanu a premiešame. Ďalej pridáme garam masala a senovku grécku a znova premiešame. Nakoniec pridáme vypražené zemiaky a cibuľu, ak treba zriediť, pridáme trocha vody, premiešame a necháme ešte povariť asi 5 minút. 

Shahi aloo pyaz


Hotové karí podávame s plackami ako je napr. Naan, Chapati alebo Puri.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára