ČO POTREBUJETE:
24ks baby zemiačkov
olej
1 plochá lyžička tmavej rímskej rasce (shahi jeera)
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
soľ
1/2 lyžičky garam masala
1 lyžička šťavy z citróna
(miesto garam masala a šťavy z citróna môžete použiť ½ lyžičky korenia Amchoor-sušeného manga)
AKO POSTUPOVAŤ:
Baby zemiačky asi 10 minút povaríme a ošúpeme. (Ak sa nechcete šúpať s baby zemiačkami, môžete použiť aj veľké zemiaky, uvariť, ošúpať a pokrájať na veľkosť baby zemiačkov.)
V hlbšej panvici zohrejeme 1 lyžicu oleja, pridáme rímsku rascu, oheň zmiernime a necháme ju rozvoňať. Potom pridáme kurkumu a chilli korenie a panvicu hneď odstavíme z ohňa, aby nám chilli korenie neprihorelo a nezhorklo.
Pridáme nasekané lístky senovky gréckej a panvicu vrátime na mierny oheň. Premiešame.
Ihneď pridáme ošúpané zemiačky, soľ a premiešame. Asi 1-2 minútky opekáme (nepridávajte vodu), občas premiešame.
Nakoniec pridáme garam masala a citrónovú šťavu (alebo miesto nich amchoor) a dobre premiešame. Minútku ešte prehrejeme a odstavíme z ohňa. Prikryté necháme 10 minút odležať.
Môžeme podávať s Chapati.
Aloo methi is such a classic combination which makes a regular feature in my kitchen. You have made it nicely and the pics are so beautiful that it makes me reach out and grab the dish from the screen.
OdpovedaťOdstrániťThanx Raji :)
OdpovedaťOdstrániťhm aj toto vyzerá dobre:)
OdpovedaťOdstrániťPrave sme uvarili a zjedli. Dobrotkaaaa:) Dakujem za recept.
OdpovedaťOdstrániťSom rada, ze chutilo :)
OdstrániťCim nahradim cerstvy fenugreek, Miso?
OdpovedaťOdstrániťMiska, nicim. Fenugreek ma svoju specificku vonu aj chut, neda sa nahradit.
OdstrániťMám sušený , to by šlo?
OdstrániťV tomto recepte je lepsie cerstvy.
OdstrániťVzdyt ja mam seminka, zkusim vypestovat v kvetinaci :-)
OdpovedaťOdstrániťNo vidis :) Vypestovat nasusit a mas aj do zasoby suseneho aj cerstveho :)
OdstrániťTak jsem dneska si ulahodila, mela jsem sice jen 4 takovy podivny bramb v lednici, ale bylo to vynikajici. Ten fenugreek mi chutove neprisel nijak vyrazny, ale mela jsem to alespon origos. Kdyz jsem si davala fotku do adresare, zjistila jsem, ze uz jsem to varila minuly rok u midly na chalupe! Zeleny jsem do toho tehdy dala posekany baby spenat a bylo to z malych bramburek. Tak nebo tak, pochutnala jsem si zase a priste, to uz budu mit tu novou kuchyn, udelam lupinky. Ja bramboryy rada. Diky za tenhke dobry recept, uz se tesim zas na dalsi! W
OdpovedaťOdstrániťAhoj, som rada, ze chutilo :) znova.
Odstrániť