ČO POTREBUJETE:
24ks baby zemiačkov / 24 baby potatoes
1 viazanička čerstvých lístkov senovky gréckej / 1 bunch of fresh fenugreek leaves
(=1 veľká hrsť nasekaných čerstvých lístkov)
(=1 veľká hrsť nasekaných čerstvých lístkov)
olej / oil
1 plochá lyžička tmavej rímskej rasce (shahi jeera) / 1 flat tsp black cumin
1/3 lyžičky mletej kurkumy / 1/3 tsp termaric (haldi)
1/3 lyžičky kašmírskeho chilli korenia / 1/3 tsp kashmiri chilli powder
soľ / salt
1/2 lyžičky garam masala / 1/2 tsp garam masala
1 lyžička šťavy z citróna / 1 tsp lemon juice
(miesto garam masala a šťavy z citróna môžete použiť ½ lyžičky korenia Amchoor-sušeného manga) / (instead of garam masala and lemon juice you can use 1/2 tsp of Amchoor - dry mango powder)
AKO POSTUPOVAŤ:
Baby zemiačky asi 10 minút povaríme a ošúpeme. (Ak sa nechcete šúpať s baby zemiačkami, môžete použiť aj veľké zemiaky, uvariť, ošúpať a pokrájať na veľkosť baby zemiačkov.) / Boil baby potatoes in water for 10min. Peel them. (If you don't have baby potatoes you can use big potatoes, boiled them, peel and cut into smaller pieces.)
V hlbšej panvici zohrejeme 1 lyžicu oleja, pridáme rímsku rascu, oheň zmiernime a necháme ju rozvoňať. Potom pridáme kurkumu a chilli korenie a panvicu hneď odstavíme z ohňa, aby nám chilli korenie neprihorelo a nezhorklo. / Heat 1 tbsp of oil in the pan. Add cumin and fry it on low heat until it releases its aroma. Add termaric and kashmiri chilli powder, stir and immediately remove the pan from the heat.
Pridáme nasekané lístky senovky gréckej a panvicu vrátime na mierny oheň. Premiešame. / Add chopped fenugreek leaves and return the pan on the heat. Stir.
Ihneď pridáme ošúpané zemiačky, soľ a premiešame. Asi 1-2 minútky opekáme (nepridávajte vodu), občas premiešame. / Add peeled baby potatoes, salt and mix. Cook them for about 1 to 2min. (don't add the water), stir occasionally.
Nakoniec pridáme garam masala a citrónovú šťavu (alebo miesto nich amchoor) a dobre premiešame. Minútku ešte prehrejeme a odstavíme z ohňa. Prikryté necháme 10 minút odležať. / Finally add garam masala and lemon juice and mix well. Heat through for a minute and remove from the heat. Let it rest covered for 10min.
Môžeme podávať s Chapati. / Serve with Chapati.
Aloo methi is such a classic combination which makes a regular feature in my kitchen. You have made it nicely and the pics are so beautiful that it makes me reach out and grab the dish from the screen.
OdpovedaťOdstrániťThanx Raji :)
OdpovedaťOdstrániťhm aj toto vyzerá dobre:)
OdpovedaťOdstrániťPrave sme uvarili a zjedli. Dobrotkaaaa:) Dakujem za recept.
OdpovedaťOdstrániťSom rada, ze chutilo :)
OdstrániťCim nahradim cerstvy fenugreek, Miso?
OdpovedaťOdstrániťMiska, nicim. Fenugreek ma svoju specificku vonu aj chut, neda sa nahradit.
OdstrániťMám sušený , to by šlo?
OdstrániťV tomto recepte je lepsie cerstvy.
OdstrániťVzdyt ja mam seminka, zkusim vypestovat v kvetinaci :-)
OdpovedaťOdstrániťNo vidis :) Vypestovat nasusit a mas aj do zasoby suseneho aj cerstveho :)
OdstrániťTak jsem dneska si ulahodila, mela jsem sice jen 4 takovy podivny bramb v lednici, ale bylo to vynikajici. Ten fenugreek mi chutove neprisel nijak vyrazny, ale mela jsem to alespon origos. Kdyz jsem si davala fotku do adresare, zjistila jsem, ze uz jsem to varila minuly rok u midly na chalupe! Zeleny jsem do toho tehdy dala posekany baby spenat a bylo to z malych bramburek. Tak nebo tak, pochutnala jsem si zase a priste, to uz budu mit tu novou kuchyn, udelam lupinky. Ja bramboryy rada. Diky za tenhke dobry recept, uz se tesim zas na dalsi! W
OdpovedaťOdstrániťAhoj, som rada, ze chutilo :) znova.
Odstrániť