pondelok 26. decembra 2011

Aloo Methi


Aloo methi



ČO POTREBUJETE:

24ks baby zemiačkov
1 viazanička čerstvých lístkov senovky gréckej
(=1 veľká hrsť nasekaných čerstvých lístkov)
Olej
1 plochá lyžička tmavej rímskej rasce (shah jeera)
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
Soľ
½ lyžičky garam masala
1 lyžička šťavy z citróna (alebo limetky)
(miesto garam masala a šťavy z citróna môžete použiť ½ lyžičky korenia Amchoor-sušeného manga)



Aloo methi



AKO POSTUPOVAŤ:

Baby zemiačky asi 10 minút povaríme a ošúpeme. (Ak sa nechcete šúpať s baby zemiačkami, môžete použiť aj veľké zemiaky, uvariť, ošúpať a pokrájať na veľkosť baby zemiačkov.)

V hlbšej panvici zohrejeme 1 lyžicu oleja, pridáme rímsku rascu, oheň zmiernime a necháme ju rozvoňať. Potom pridáme kurkumu a chilli korenie a panvicu hneď odstavíme z ohňa, aby nám chilli korenie neprihorelo a nezhorklo.

Aloo methi


Pridáme nasekané lístky senovky gréckej a panvicu vrátime na mierny oheň. Premiešame.

Aloo methi


Ihneď pridáme ošúpané zemiačky, soľ a premiešame. Asi 1-2 minútky opekáme (nepridávajte vodu), občas premiešame.

Nakoniec pridáme garam masala a citrónovú šťavu (alebo miesto nich amchoor) a dobre premiešame. Minútku ešte prehrejeme a odstavíme z ohňa. Prikryté necháme 10 minút odležať.

Aloo methi



Môžeme podávať s Chapati.

13 komentárov:

  1. Aloo methi is such a classic combination which makes a regular feature in my kitchen. You have made it nicely and the pics are so beautiful that it makes me reach out and grab the dish from the screen.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Prave sme uvarili a zjedli. Dobrotkaaaa:) Dakujem za recept.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Cim nahradim cerstvy fenugreek, Miso?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Miska, nicim. Fenugreek ma svoju specificku vonu aj chut, neda sa nahradit.

      Odstrániť
    2. Mám sušený , to by šlo?

      Odstrániť
    3. V tomto recepte je lepsie cerstvy.

      Odstrániť
  4. Vzdyt ja mam seminka, zkusim vypestovat v kvetinaci :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No vidis :) Vypestovat nasusit a mas aj do zasoby suseneho aj cerstveho :)

      Odstrániť
  5. Tak jsem dneska si ulahodila, mela jsem sice jen 4 takovy podivny bramb v lednici, ale bylo to vynikajici. Ten fenugreek mi chutove neprisel nijak vyrazny, ale mela jsem to alespon origos. Kdyz jsem si davala fotku do adresare, zjistila jsem, ze uz jsem to varila minuly rok u midly na chalupe! Zeleny jsem do toho tehdy dala posekany baby spenat a bylo to z malych bramburek. Tak nebo tak, pochutnala jsem si zase a priste, to uz budu mit tu novou kuchyn, udelam lupinky. Ja bramboryy rada. Diky za tenhke dobry recept, uz se tesim zas na dalsi! W

    OdpovedaťOdstrániť