piatok 2. decembra 2011

Vyprážaný karfiol a zemiakové pyré s pečeným cesnakom / Fried cauliflower with mashed potatoes and roasted garlic


Vyprazany karfiol


ČO POTREBUJETE:

karfiol
voda na uvarenie karfiola
soľ

hladká múka
vajíčka
strúhanka

na zemiakové pyré:
zemiaky
voda na uvarenie zemiakov
rasca
soľ
kúsok masla
2 hlavičky cesnaku


Vyprazany karfiol


AKO POSTUPOVAŤ:

Karfiol rozrobíme na ružičky a 3-5 minút povaríme v osolenej vode. (Alebo uparíme.) Uvarený karfiol necháme vychládnuť na tanieri. 

Vyprazany karfiol


V hlbokej panvici zohrejeme olej. Karfiol si zatiaľ obalíme v klasickom trojobale: múka, troška osolené a rozšľahané vajcia, strúhanka. 

Vyprazany karfiol


Vypražíme na miernom ohni dohneda. 

Vyprazany karfiol



Zemiaky (prípravu zemiakov som šlohla z programu "Rude boy's food"

☆ ☆ ☆

Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali aj niekoľko zrniek rasce. Kým sa zemiaky varia, do alobalu dáme dve hlavičky cesnaku. Cesnak prelejeme trochou olivového oleja, zabalíme do alobalu a dáme piecť na 220 st., na 20 minút. Upečený cesnak necháme trocha vychládnuť a vytlačíme zo šupiek. 

* * *

Uvarené zemiaky scedíme a vložíme k nim plátok masla a cesnak. Zemiaky s cesnakom roztlačíme na pyré. Ak chcete, môžete do zemiakov zamiešať aj čertvú vňať jarnej cibuľky.
Alebo si pyré urobte podľa seba a vymixujte ho s pridaním trochy horúceho mlieka. Robím to rovnako. 

Vyprazany karfiol


Ako prílohu si môžete urobiť hlávkový šalát alebo uhorkovo-paradajkový šalát. Akýkoľvek váš obľúbený. 


Vyprazany karfiol

10 komentárov:

  1. vypazany karfiol, mnaaaam!! A peceny cesnak je super, so zemiackami som este neskusala ale vyzera to lakavo....hned by som si to dala na dnesny obed!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Karfiol - klasika ktorú máme veľmi radi ... ale tie zemiaky sú bomba ... :) ďakujem za inšpiráciu a určite urobím také ...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. karfiol - klasika ktorú máme veľmi radi ... ale tie zemiaky sú bomba ! :) určite sa nechám inšpirovať a urobím ..

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Laura aj @sjuz ich nedavno robila a dala recept aj na Varechu, aj k nej nakukni, robila k nim maso.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. jeeezis mnam. toto robievala casto moja babka zo zahoria. vlastne to bolo jedine jedloo ktore sa u nej dalo jest, lebo vsetko ostatne chutilo dost hrozne:-DDD preto som sa na karfiol vzdy strasne strasne tesila:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Miska, aj u nas bol a je vyprazany karfiol oblubene jedlo detstva/prazdnin. s varenymi zemiakmi s cerstvou petrzlenovou vnatou a uhorkovym salatom. fintu s pecenym cesnakom nepoznam a slinky sa mi zbiehaju,zajtra take vyskusam:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. dnes som vyskúšala pyré s pečeným cesnakom - je to veľmi chutnéééé

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ahoj Miska,napisala si to velmi pekne o tom detstve...az mi slzy nahnalo do oci...zavriet oci a mysliet na detstvo ked som nemala ziadne starosti a bolo mi dobre...velmi rada "oddychujem" na tvojom blogu a beriem inspiracie...ja som tiez slovenka vydata za muza z azijskej krajiny z Kashmiru, ale zijeme v anglicku uz 6 rokov
    Antonia

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ahoj Antonia, som rada, ze blog okrem receptov posobi aj oddychovo :) Pozdravujem do Anglicka :)

    OdpovedaťOdstrániť