ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):
3-4 kuracie paličky
soľ
mleté čierne korenie
mletá paprika
sušená bazalka
(môžete nakorenené mäso zakvapnúť trochou červeného vínneho octa)
olej
maslo
1 menšia cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 hrnček ryže
troška cukru
kurací vývar
AKO POSTUPOVAŤ:
Kuracie paličky umyjeme, osušíme a dáme do misky. Pridáme soľ, mletú papriku, mleté čierne korenie, sušenú bazalku a rukou to dôkladne vtrieme do mäsa. (Pridajte trocha červeného vínneho octa, ak máte.) Mäso necháme uležať aspoň 30 minút.
V panvici zohrejeme olej a paličky vložíme. Na miernom ohni opečieme dôkladne z oboch strán. (Ja som ich na chvíľku zakryla a dusila, aby nezostali pri kosti surové. Potom znova odokryla a nechala vodu, ktorú pustili vypariť.) Opečené vyberieme do misky.
Do oleja pridáme kúsok masla, narobno nakrájaný cesnak a cibuľu a restujeme domäkka. Potom pridáme prepláchnutú ryžu a zalejeme to vývarom. Vývar bol bez soli, tak som pridala ešte troška soli, troška mletého čierneho korenia a troška cukru. Paličky vložíme naspäť do ryže, panvicu prikryjeme a varíme, kým ryža nie je mäkká.
Podávame so šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára