streda 14. júla 2021

Kura v ryži

 



ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

3-4 kuracie paličky

soľ

mleté čierne korenie

mletá paprika

sušená bazalka

(môžete nakorenené mäso zakvapnúť trochou červeného vínneho octa)


olej

maslo

1 menšia cibuľa

4 strúčiky cesnaku

1 hrnček ryže

troška cukru

kurací vývar




AKO POSTUPOVAŤ:

Kuracie paličky umyjeme, osušíme a dáme do misky. Pridáme soľ, mletú papriku, mleté čierne korenie, sušenú bazalku a rukou to dôkladne vtrieme do mäsa. (Pridajte trocha červeného vínneho octa, ak máte.) Mäso necháme uležať aspoň 30 minút.

V panvici zohrejeme olej a paličky vložíme. Na miernom ohni opečieme dôkladne z oboch strán. (Ja som ich na chvíľku zakryla a dusila, aby nezostali pri kosti surové. Potom znova odokryla a nechala vodu, ktorú pustili vypariť.) Opečené vyberieme do misky.

Do oleja pridáme kúsok masla, narobno nakrájaný cesnak a cibuľu a restujeme domäkka. Potom pridáme prepláchnutú ryžu a zalejeme to vývarom. Vývar bol bez soli, tak som pridala ešte troška soli, troška mletého čierneho korenia a troška cukru. Paličky vložíme naspäť do ryže, panvicu prikryjeme a varíme, kým ryža nie je mäkká.


Podávame so šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára