nedeľa 25. júla 2021

Methi malai murgh



ČO POTREBUJETE (na 2 porcie): 

2ks kuracích pŕs 
troška oleja a troška ghee 
1 zelená chilli paprička 
1 väčšia červená cibuľa 
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty 

1/2 lyžičky mletej kurkumy 
1/4 lyzicky mletého čierneho korenia 
soľ 
trocha vody na podliatie 

1 lyžička garam masala 

100ml smotany 
hrsť čerstvej koriandrovej vňate 





AKO POSTUPOVAŤ: 

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame. V panvici (kadhai) zohrejeme olej a ghee, pridáme rímsku racsu a necháme rozvoňať. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, zelenú chilli papričku, cesnakovo zázvorovú pastu a restujeme, kým cibuľa nezmäkne. 

Potom pridáme mäso, kurkumu, čierne korenie, soľ a jaggery a na silnom ohni 2 minúty restujeme, občas premiešame. Podlejeme troškou vody, pridáme jogurt, premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni varíme 5 minút. 

Potom pridáme garam masala, senovku grécku, premiešame. Pridáme smotanu a varíme odokryté ďalších 5 minút. Nakoniec posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou a podávame s ryžou. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára