ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):
1/2kg kuracích pŕs
na marinovanie:
soľ
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
na pastu:
olej
3 stredne veľké cibule
1 plná lyžica kešu orechov
2 zelené chilli papričky (pre menej pálivé stačí 1)
trocha vody na mixovanie
ďalej na karí:
olej
kúsok škorice
4 klinčeky
1 plná lyžička cesnakovo zázvorovej pasty
1 lyžička mletého koriandru
1 lyžička mletej rímskej rasce
3/4 lyžičky garam masala
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1 lyžička jaggery (alebo cukru)
2 lyžice bieleho jogurtu (dahi)
voda podľa potreby
100ml sladkej smotany
1 lyžička ghee
AKO POSTUPOVAŤ:
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame. Dáme ho do misky, pridáme soľ a čierne korenie, dobre premiešame, misku zakryjeme a mäso uložíme na pol hodiny do chladničky.
Kým je mäso v chladničke, pripravíme si pastu. V kadhai zohrejeme olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme ju na miernom ohni domäkka. Pridáme kešu orechy a chilli papričky a ešte chvíľku restujeme.
Zmes necháme trocha vychládnuť, potom ju dáme do mixéra, pridáme trocha vody a vymixujeme na pastu. Odložíme ju bokom do daľšieho použitia.
Znova zohrejeme v tom istom kadhai olej. Pridáme škoricu, klinčeky, kardamóm a cesnakovo zázvorovú pastu, restujeme na miernom ohni asi 1min.
Potom pridáme pripravenú cibuľovú pastu a na miernom ohni premiešavame asi 5min.
Potom pridáme mäso, premiešame a 5min restujeme.
Pridáme mleté koreniny, jaggery a premiešame.
Pridáme jogurt a premiešame. Pridáme vodu, premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni varíme 15min.
Pridáme smotanu, senovku grécku a ghee, premiešame a ešte chvíľku prehrejeme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára