nedeľa 1. augusta 2021

Hráškové karí

 



ČO POTREBUJETE (asi na 3 porcie):

1 väčší hrnček nrazeného hrášku

olej

1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce

1 zelená chilli paprička 

1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty 

2 stredne veľké červené cibule 


1/2 lyžičky mletej kurkumy 

1/2 lyžičky mletého koriandru 

1 lyžička garam masala 

soľ

2 plné lyžice karí pasty

100ml kokosového mlieka 

voda podľa potreby 

hrsť koriandrovej vňate 




AKO POSTUPOVAŤ:

V panvici zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a necháme rozvoňať. Pridáme chilli papričku, cesnako zázvorovú pastu a restujeme minútu.  Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. 


Potom pridáme kurkumu, mletý koriander, garam masala, soľ a premiešame. Pridáme karí pastu, troška vody a premiešame. Pridáme kokosové mlieko, premiešame a privedieme k varu. 


Pridáme hrášok a karí pod pokrievkou na miernom ohni povaríme 10 minút. Pridáme koriandrovú vňať, premiešame a karí povaríme ďalšie 2 minúty.



Podávame s ryžou alebo Chapati.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára