Toto je taká retro klasika nad ktorou sa profi kuchár chytí za hlavu, ale povedzme si pravdu, všetkým nám to chutilo, keď to naše mamy položili v nedeľu na stôl 🙈🥰 Kľudne si upravte podľa seba.
ČO POTREBUJETE:
4ks kuracích pŕs
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
soľ + trocha podravky
mleté čierne korenie
mletá paprika
syr na strúhanie
(použila som "processed" indický na pizzu, to sa ani nedá nijako nazvať 🤷♀️ + mozzarellu)
200ml smotany
(Amul fresh cream, tá je trocha hustejšia, preto som ju najprv zriedila s troškou vody)
maslo
AKO POSTUPOVAŤ:
Cibuľu ošúpeme a pokrájame na kolieska. V panvici zohrejeme trocha oleja a cibuľu na ňom orestujeme domäkka. Uložíme ju na spodok pekáča.
Kuracie prsia prekrojíme na polovicu tak, aby sme urobili z nich 8 tenších rezňov a trocha naklepeme (netreba vyklepať ako na rezne).
Uložíme ich do pekáča na cibuľu, na každý rozotrieme prelisovaný cesnek, osolíme, poprášime podravkou, okoreníme a poprášime mletou paprikou.
Ďalej na mäso dáme vrstvu nastrúhaného syra a zalejeme smotanou. Na vrch položíme plátok masla.
Pekáč zakryjeme a pečieme na 210st., 30min. Potom pekáč odokryjeme a zapečieme ďalších 20min., do zlatista.
Podávame so zemiakovou kašou a nakladanými uhorkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára