nedeľa 17. apríla 2022

Cvikľa na rímskej rasci / Beetroot with cumin

 


ČO POTREBUJETE (asi na 2 porcie):

2 stredne veľké cvikle

olej

1 plochá lyžička rímskej rasce

soľ

1 lyžička cukru

1-2 lyžičky citrónovej šťavy




AKO POSTUPOVAŤ:

Cviklu okrájame a nastrúhame na hrubo. 

V panvici zohrejeme olej, pridáme rascu a necháme rozvoňať. Pridáme soľ, cukor a chvíľočku necháme roztopiť. Potom pridáme nastrúhanú cvikľu. Restujeme asi 10min, počas restovania premiešavame a pridáme lyžicu vody, ak treba. Výsledné jedlo však zostane ako teplý šalát, bez vody, ale vlhký. Nakoniec pridáme trocha citrónovej šťavy, premiešame a podávame teplé. 


Podávame ako prílohu/šalát (my sme mali slovenské rizoto). 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára