ČO POTREBUJETE:
3 kuracie stehná aj s kĺbom
soľ
2 veľké červené cibule
na potretie stehien:
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
2 lyžičky sušeného cesnaku
1 lyžička sušeného oregana
2 lyžičky medu
hrudka masla
voda na podliatie
AKO POSTUPOVAŤ:
Cibuľu nakrájame na pásiky a orestujeme na oleji do hnedkava.
Mäso umyjeme, vysušíme, urobíme zárezy a osolíme.
V menšom hrnci rozpustíme maslo, oheň vypneme. Pridáme med, korenia a dobre zmiešame.
Na dno pekáča dáme cibuľu, na ňu uložíme stehná. Stehná potrieme ochuteným maslom (ak vám zostalo, zbytok vylejeme do pekáča. Podlejeme troška vodou, zakryjeme alobalom a dáme piecť na 190-200st., pečieme 45min.
Potom alobal odstránime, prelejeme výpekom a zapečieme ešte na 200st., 10min.
Podávame s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára