Tento týždeň máme u nás doma týždeň paneeru. Akosi sa mi podarilo aj veľa vyrobiť a aj som mala dva balíčky kúpeného paneeru v mrazničke. Nám to však nevadí, všetci ho ľúbime. Dnes som uvarila veľmi jednoduchý obed, ktorý je sýty, ale zároveň nezaťaží váš žalúdok.
ČO POTREBUJETE (na asi 3 porcie):
200ml ryže Basmati
olej, voda a soľ na uvarenie ryže
200g Paneeru
1 lyžica ghee (alebo olej)
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1 veľká červená cibuľa
1 lyžička nastrúhaného cesnaku
1 lyžička nastrúhaného zázvoru
1 zelená chilli paprička
1 mrkva
100ml mrazeného hrášku
1 stredne veľká paradajka
soľ
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 plochá lyžička garam masala (ja niekedy použijem Biryani masala, je výborná na ryžové jedlá)
plátok masla
hrsť koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
V hrnci zohrejeme olej, pridáme prepláchnutú ryžu, zalejeme vodou, aby bola hladina asi 1cm nad ryžou. Vodu privedieme k varu, oheň zmiernime a ryžu varíme pod pokrievkou, kým sa voda nevyparí, asi 10min. Hotovú odložíme bokom.
* * *
V kadhai zohrejeme ghee, pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do mäkka. Pridáme nastrúhaný cesnak a zázvor, nadrobno nakrájanú chilli papričku (alebo necháme vcelku, pre menšiu pálivosť) a opekáme 2min.
Potom pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, hrach a premiešame. Pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, soľ (nie veľa, ryžu sme tiež solili) a pod pokrievkou na miernom ohni podusíme, aby mrkva trocha zmäkla.
Potom pridáme chilli korenie, kurkumu a garam masala a premiešame.
Pridáme nakrájaný paneer a opatrne minútku premiešavame.
Pridáme uvarenú ryžu a 1min opatrne premiešavame na silnejšom ohni.
Nakoniec pridáme plátok masla, nasekanú koriandrovú vňať a premiešame.
Môžeme podávať s papadmi a raitou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára