sobota 2. apríla 2022

Paneer pulao

Tento týždeň máme u nás doma týždeň paneeru. Akosi sa mi podarilo aj veľa vyrobiť a aj som mala dva balíčky kúpeného paneeru v mrazničke. Nám to však nevadí, všetci ho ľúbime. Dnes som uvarila veľmi jednoduchý obed, ktorý je sýty, ale zároveň nezaťaží váš žalúdok.





ČO POTREBUJETE (na asi 3 porcie):

200ml ryže Basmati
olej, voda a soľ na uvarenie ryže

200g Paneeru

1 lyžica ghee (alebo olej)
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1 veľká červená cibuľa
1 lyžička nastrúhaného cesnaku
1 lyžička nastrúhaného zázvoru
1 zelená chilli paprička

1 mrkva
100ml mrazeného hrášku
1 stredne veľká paradajka
soľ
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 plochá lyžička garam masala (ja niekedy použijem Biryani masala, je výborná na ryžové jedlá)
plátok masla





AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme olej, pridáme prepláchnutú ryžu, zalejeme vodou, aby bola hladina asi 1cm nad ryžou. Vodu privedieme k varu,  oheň zmiernime a ryžu varíme pod pokrievkou, kým sa voda nevyparí, asi 10min. Hotovú odložíme bokom. 


* * *

V kadhai zohrejeme ghee, pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do mäkka. Pridáme nastrúhaný cesnak a zázvor, nadrobno nakrájanú chilli papričku (alebo necháme vcelku, pre menšiu pálivosť) a opekáme 2min. 



Potom pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, hrach a premiešame. Pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, soľ (nie veľa, ryžu sme tiež solili) a pod pokrievkou na miernom ohni podusíme, aby mrkva trocha zmäkla. 



Potom pridáme chilli korenie, kurkumu a garam masala a premiešame. 

Pridáme nakrájaný paneer a opatrne minútku premiešavame. 

Pridáme uvarenú ryžu a 1min opatrne premiešavame na silnejšom ohni. 

Nakoniec pridáme plátok masla, nasekanú koriandrovú vňať a premiešame. 




Môžeme podávať s papadmi a raitou

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára