štvrtok 29. decembra 2011

Pečené kuracie stehná s jarnou cibuľkou a zálievkou / Baked chicken legs with spring onions

Už dva dni fučí (čudujem sa, že mi internet "nespadol"), mračí sa, trocha popršalo a dnes by mal východným pobrežím Indie prejsť cyklón Thane, pred ktorým nás včera večer prišli varovať už aj policajti, aby sme nešli blízko pobrežia. Takže sme už dva dni zavreté doma, čo je ťažké hlavne pre deti, pretože sú zvyknuté stále behavior po vonku. Už nech sa ten cyklón kdesi rozpadne, zasvieti slniečko a môžem pootvárať okná...


cyklon Thane


... a takto to vidím z kuchyne. Stále mi tam oči "padajú", more hrozne hučí a búcha o pobrežie a z okna to vyzerá, že sa na nás každú chvíľku vyleje (aj keď to je pravdepodobne nemožné :)

A tak radšej varím a varím tieto dni, aby som sa nejako zamestnala...



cyklon Thane


♡ ♡ ♡





ČO POTREBUJETE:

4 ks kuracích stehien
soľ

na zálievku:
maslo (alebo ghee)
1 lyžicu citrónovej šťavy
5-6 ks nakrájaných cesnakových strúčikov 
1 lyžička chilli vločiek 
mleté čierne korenie
zelená časť jarnej cibuľky 
1 lyžica medu





AKO POSTUPOVAŤ:

Kuracie stehná umyjeme, vložíme do pekáčika a osolíme.

V malom hrnčeku roztopíme maslo (ghee), odložíme ho z ohňa a vmiešame zvyšok surovín na zálievku.

Týmto prelejeme mäso v pekáči. Pekáč zakryjeme alobalom a dáme na minimálne 4 hodiny do chladničky.



Rúru vyhrejeme na 200st., pekáč vložíme tak ako sme ho dali do chladničky (nepodlievame vodou) a pečieme asi 50 minút na 180st, zakryté.

Potom odokryjeme a ešte dáme na 10 - 15min pod gril.

3 komentáre:

  1. Dakujem :) aj to tak chutilo cistinka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Miška, tie dve prvé foto su uzasne..strasne ti závidím (v dobrom) bývanie pri mori, ach jaj, snad raz :D
    kuriatko vyzera skvele ...

    OdpovedaťOdstrániť