Už dva dni fučí (čudujem sa, že mi internet "nespadol"), mračí sa, trocha popršalo a dnes by mal východným pobrežím Indie prejsť cyklón Thane, pred ktorým nás včera večer prišli varovať už aj policajti, aby sme nešli blízko pobrežia. Takže sme už dva dni zavreté doma, čo je ťažké hlavne pre deti, pretože sú zvyknuté stále behavior po vonku. Už nech sa ten cyklón kdesi rozpadne, zasvieti slniečko a môžem pootvárať okná...
... a takto to vidím z kuchyne. Stále mi tam oči "padajú", more hrozne hučí a búcha o pobrežie a z okna to vyzerá, že sa na nás každú chvíľku vyleje (aj keď to je pravdepodobne nemožné :)
A tak radšej varím a varím tieto dni, aby som sa nejako zamestnala...
♡ ♡ ♡
ČO POTREBUJETE:
4 ks kuracích stehien
soľ
na zálievku:
maslo (alebo ghee)
1 lyžicu citrónovej šťavy
5-6 ks nakrájaných cesnakových strúčikov
1 lyžička chilli vločiek
mleté čierne korenie
zelená časť jarnej cibuľky
1 lyžica medu
AKO POSTUPOVAŤ:
Kuracie stehná umyjeme, vložíme do pekáčika a osolíme.
V malom hrnčeku roztopíme maslo (ghee), odložíme ho z ohňa a vmiešame zvyšok surovín na zálievku.
Týmto prelejeme mäso v pekáči. Pekáč zakryjeme alobalom a dáme na minimálne 4 hodiny do chladničky.
Rúru vyhrejeme na 200st., pekáč vložíme tak ako sme ho dali do chladničky (nepodlievame vodou) a pečieme asi 50 minút na 180st, zakryté.
Potom odokryjeme a ešte dáme na 10 - 15min pod gril.
Miška to vyzerá úžasne :-)
OdpovedaťOdstrániťDakujem :) aj to tak chutilo cistinka :)
OdpovedaťOdstrániťMiška, tie dve prvé foto su uzasne..strasne ti závidím (v dobrom) bývanie pri mori, ach jaj, snad raz :D
OdpovedaťOdstrániťkuriatko vyzera skvele ...