ČO POTREBUJETE:
2 hrnčeky múky Maida
1/2 hrnčeka múky ragi
1/2 hrnčeka ovsených vločiek
soľ
1 plochá lyžica sušeného droždia
2 lyžice oleja
2 lyžice oleja
2 lyžice medu
1 pohár teplej vody
AKO POSTUPOVAŤ:
Suché suroviny dáme do mise a premiešame. Pridáme mokré suroviny a vymiesime cesto. Cesto necháme pod čistou kuchynskou utierkou 30 minút kysnúť. Potom ho znova premiesime a opäť necháme kysnúť ďalších 30 minút. Znova premiesime a uložíme už do formy alebo na plech, na ktorom chlieb budeme piecť. Chlieb poprášime múkou a necháme 30 minút kysnúť.
Rúru vyhrejeme na 200st. a chlieb pečieme asi 40 minút. Upečený chlieb preložíme na mriežku vychládnuť.
Vyzerá chutne chrumkavo :-) Môžem vedieť, čo sú to za múky Maida a ragi? Nikdy som o takých nepočula, čo bude asi tým, že ty si z Indie :-) Ale akou múkou našou by sa dala nahradiť tá tvoja ? A vločky sú ovsené?
OdpovedaťOdstrániťKrásne fotíš...
Muka maida je hladka muka, asi najblizsie k 00. Ragi je prstove (africke) proso, pozri tento link http://akochutimasala.blogspot.in/2015/01/ragi-africke-proso.html a vlocky su klasicke, co sa zalievaju mliekom, od Quakera :) Dakujem za pochvalu <3
Odstrániť