ČO POTREBUJETE:
500g mletého mäsa (použila som kuracie prsia)
(na toto jedlo je vhodné použiť aj mleté jahňacie mäso)
(na toto jedlo je vhodné použiť aj mleté jahňacie mäso)
olej alebo ghee
1/2 lyžičky rímskej rasce
4 klinčeky
kúsok škorice
2 stredne veľké červené cibule
niekoľko karí lístkov
1 zelená chilli paprička (môžete použiť aj viac)
soľ
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
1/2 lyžičky mletého chilli korenia
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička mletého koriandru
1 veľká paradajka
100g (asi 2 lyžice) bieleho nesladeného jogurtu (dahi)
voda podľa potreby
hrsť mrazeného alebo čerstvo lúpaného hrachu
1 lyžička garam masala
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Kuracie prsia opláchneme pod tečúcou vodou, vysušíme, pokrájame na menšie kusy a v mixéry posekáme. (Alebo si kúpte už pripravené mleté.) Odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V hrnci zohrejeme olej (alebo ghee). Pridáme rímsku rascu, bobkový list, klinčeky, kardamómy, škoricu a restujeme na miernejšom ohni, kým korenie neuvoľní vôňu. Potom pridáme karí lístky, chilli papričku, nadrobno nakrájanú cibuľu a soľ. Soľ pomáha koreniu zvýrazniť jeho chuť. Zmes restujeme, kým cibuľa nie je mäkká.
Potom pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a premiešame. Ďalej pridáme mleté chilli korenie, kurkumu a mletý koriander a premiešame. Restujeme minútku.
Pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a zmes restujeme, kým sa paradajka nerozpadáva a neoddelí sa olej.
Vtedy pridáme mleté mäso, trocha soli a mäso restujeme asi 2 minúty. Premiešavame občas. Potom pridáme jogurt a premiešame.
Pridáme asi 100-150ml vody, privedieme ju k varu, oheň zmiernime a mäso pod pokrievkou varíme asi 10-12 minút.
Potom pridáme hrach a varíme ďalších 5 minút.
Nakoniec pridáme garam masala a čerstvú koriandrovú vňať, zmes premiešame a odstavíme z ohňa. Necháme pod pokrievkou odpočívať ďalších 10 minút.
Môžeme podávať s indickým pečivom Pav a nakrájanou cibuľou, ktorú pokvapkáme citrónom alebo s plackami Chapati.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára