pondelok 23. marca 2015

Paradajkové placky / Tomato patties


Paradajkove placky



ČO POTREBUJETE / INGREDIENTS:

asi 3 paradajky / 3 tomatoes 
soľ /salt
mleté čierne korenie / black pepper powder
1 vajce / 1 egg
ryžová múka / rice flour
mäta, thajská bazalka alebo koriandrová vňať / mint (pudina), thai basil or coriander leaves
1 menšia červená cibuľa / 1 smaller red onion
olej / oil


Paradajkove placky



AKO POSTUPOVAŤ:

Do misky dáme nadrobno nakrájané paradajky, cibuľu, soľ, korenie a vajce. Premiešame. Pridáme múku podľa potreby na zahustenie. Pridáme nasekanú ľubovoľnú vňať a premiešame.

V panvici zohrejeme trocha oleja (naozaj len trocha, stačí ju len potrieť) a lyžicou urobíme do panvice placky. Na celkom miernom ohni opekáme placky z oboch strán dohneda.

Podávame s bielym jogurtom alebo iným obľúbeným dipom, či chutney.


HOW TO PROCEED:

Chop tomatoes and keep them in the bowl. Add chopped onion, salt, black pepper and egg. Mix well.

Gradually add rice flour as needed to thicken it, to create batter. Add chopped herbs of your choice and mix it well. 

Brush the pan with some oil and with spoon make small patties on it. Cook on low flame on both sides until golden. 

Serve with chutney or curd.



Inšpirácia.

3 komentáre: