pondelok 23. marca 2015

Paradajkovo arašídové chutney / Tomatoes and peanuts chutney



ČO POTREBUJETE:

1/2 hrnčeka nesolených arašídov
2 stredne veľké paradajky
ghee
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky tamarindovej pasty
1 červená sušená chilli paprička 
soľ
troška vody pri mixovaní na zriedenie

na Tadka:
ghee
1/2 lyžičky hnedého horčičného semienka
1/2 lyžičky urid dalu
niekoľko karí lístkov 





AKO POSTUPOVAŤ:

Arašídy opečieme na suchej panvici dohnedkava. Necháme vychládnuť a šupky odstránime.

Paradajkovo - arasidove chutney


V tej istej panvici zohrejeme troška ghee, pridáme nakrájané paradajky, kurkumu a tamarindovú pastu a paradajky na stredne silnom ohni restujeme, kým nezmäknú. Necháme vychládnuť.

Paradajkovo - arasidove chutney


Paradajkovú zmes, ošúpané arašídy a sušenú chilli papričku dáme do mixéra, osolíme a vymixujeme na pastu - chutney. Pridáme troška vody na úpravu konzistencie a znova premixujeme. Chutney preložíme do misky.

Paradajkovo - arasidove chutney


V menšom kastróliku si urobíme tadka. Poriadne zohrejeme asi 1 lyžicu ghee, pridáme horčičné semienka a urid dal a minútku restujeme, aby horčičné semienka praskli a urid dal troška zhnedol. Potom pridáme karí lístky a necháme ich prasknúť. Tadka vylejeme do chutney a premiešame.

Paradajkovo - arasidove chutney


Môžeme podávať ihneď, ale oveľa chutnejšie je, keď sa odleží v chladničke.

Vychladené chutney ľúbime s horúcimi dosa plackami alebo pakorami, či vada.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára