ČO POTREBUJETE:
1/2 hrnčeka nesolených arašídov
2 stredne veľké paradajky
ghee
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky tamarindovej pasty
1 červená sušená chilli paprička
soľ
troška vody pri mixovaní na zriedenie
na Tadka:
ghee
1/2 lyžičky hnedého horčičného semienka
1/2 lyžičky urid dalu
niekoľko karí lístkov
AKO POSTUPOVAŤ:
Arašídy opečieme na suchej panvici dohnedkava. Necháme vychládnuť a šupky odstránime.
V tej istej panvici zohrejeme troška ghee, pridáme nakrájané paradajky, kurkumu a tamarindovú pastu a paradajky na stredne silnom ohni restujeme, kým nezmäknú. Necháme vychládnuť.
Paradajkovú zmes, ošúpané arašídy a sušenú chilli papričku dáme do mixéra, osolíme a vymixujeme na pastu - chutney. Pridáme troška vody na úpravu konzistencie a znova premixujeme. Chutney preložíme do misky.
V menšom kastróliku si urobíme tadka. Poriadne zohrejeme asi 1 lyžicu ghee, pridáme horčičné semienka a urid dal a minútku restujeme, aby horčičné semienka praskli a urid dal troška zhnedol. Potom pridáme karí lístky a necháme ich prasknúť. Tadka vylejeme do chutney a premiešame.
Môžeme podávať ihneď, ale oveľa chutnejšie je, keď sa odleží v chladničke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára