nedeľa 29. marca 2015

Reshmi kebab

Podávaný slovenským štýlom. 

Reshmi kebab

ČO POTREBUJETE (na asi 10ks):

500g kuracích pŕs 
1 vajce
1 lyžička mletej rímskej rasce
1/2 lyžičky kajenského chilli korenia
1/2 lyžičky bieleho mletého korenia
soľ
2 lyžičky oleja (najlepšie arašídového)
25g nesolených kešu orechov
15g strúhaného zázvoru 
menšia hrsť čerstvej koriandrovej vňate 
1/2 lyžičky garam masala
maslo alebo ghee na potieranie počas grilovania

Reshmi kebab


AKO POSTUPOVAŤ:

Pomelieme si kešu orechy a mäso. Do misky dáme mäso, vajce, soľ, biele korenie, chilli korenie, rímsku rascu, olej a premiešame.

Zvlášť vymixujeme na pastu cibuľu, zázvor a koriandrovú vňať. Túto zmes pridáme k mäsu a znova premiešame. Miešame rukou. Ďalej pridáme garam masala a pomleté kešu orechy a znova premiešame. Mäsovú zmes uložíme v uzavretej miske na pol hodinky do chladničky.

Ja som grilovala v rúre na plechu, ale keďže prichádza sezóna grilovačiek, určite grilujte na dvore. Vlhkou rukou mäsom obaľte grilovacie paličky, tak aby ste dostali niečo ako malé párky. Potrieme ich maslom alebo ghee. Grilujeme asi 10 minút, počas ktorých ich ešte raz potrieme maslom alebo ghee. Ak sa rozhodnete pre rúru tak asi 8 minút z každej strany pod grilom na 200st., pred pečením aj v polovici grilovania ich potrieme maslom alebo ghee.

Reshmi kebab


Podávať môžeme s čerstvou zeleninou a zeleným chutney (alebo s výborným koriandrovým pestom). My sme si  urobili indicko-slovenský obed a podávala som so zemiakovou kašou.


Recept je z knihy: Prashad - cooking with indian masters by Jiggs Kalra

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára