ČO POTREBUJETE:
1 menšia cvikľa / 1 smaller beetroot
Soľ / salt
Mleté čierne korenie / ground black pepper
Sušená mäta (možete použiť aj čerstvú, nasekanú) / dry mint leaves or lemon balm leaves (you can use fresh chopped leaves too)
1 lyžička šťavy z citróna / 1tsp of lemon juice
½ lyžice mletých mandlí / 1/2tsp of ground almonds
2 lyžičky Dahi (bieleho nesladeného jogurtu) / 2tsp of dahi (unsweetened yoghurt)
AKO POSTUPOVAŤ:
Cvikľu uvaríme domäkka v tlakovom hrnci. / Cook the beetroot until tender.
Ošúpeme a nastrúhame nahrubo. / Peel and grate it.
Pridáme postupne soľ, mleté čierne korenie.. / .. add salt and ground black pepper..
.. sušenú mätu.. / .. dry mint leaves..
.. šťavu z citróna.. / .. lemon juice..
.. mleté mandle, ktoré sme chvíľku opekali na suchej panvici (kým pekne nezavoňali).. /.. ground almonds, which you can dry roast on the tava before adding them into the salad.
.. jogurt.. / .. yoghurt..
.. a dobre premiešame. / .. and stir well.
Necháme vychladiť a môžeme podávať ako šalátovú prílohu. / Place the salad in the fridge, leave to cool and serve as salad or side dish.
Vyborný šalát.
OdpovedaťOdstrániťSom rada, že chutilo 🙂
Odstrániť