ČO POTREBUJETE:
1 viazaničku špenátových listov
1 lyžica masla
1 lyžica mlieka
soľ
1-2nastrúhané cesnaky
na zemiakovú kašu:
zemiaky
soľ
rasca
voda
mlieko
vajíčka uvarené natvrdo - 7minút ( množstvo podľa počtu stravníkov)
AKOPOSTUPOVAŤ:
Ak pracujeme s mrazeným špenátom, vytiahneme ho, chvíľku necháme rozmraziť a potom dáme do hrnca na slabý oheň, pomaly celkom rozmraziť.
Ak máme čerstvo posekané listy dáme do hrnca a ďalej pokračujeme, ako keď máme mrazený špenát už v hrnci rozmrazený.
Pridáme lyžicu masla, nastrúhaný cesnak a 1 lyžicu mlieka. Privedieme k varu a hneď vypneme. Odstavíme z ohňa, osolíme, zakryjeme a necháme špenát v teplom hrnci chvíľu upariť. Ak si pustil veľa vody, môžeme ho troška poprášiť detskou krupicou, keď ho solíme a dobre premiešame. Čerstvé listy môžeme nakoniec rozmixovať (hlavne kvôli deťom, ak im listy vadia).
Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode s rascou do mäkka. Hotové scedíme, pridáme lyžicu masla a roztlačíme. Počas roztláčania po troškách prilievame teplé mlieko (množstvo podľa potreby).
Tip: Detičkám sa tá zelená väčšinou nepáči, takže to robím ako nás to naučila papať moja babička. Na tanier dám zemiakovú kašu, na ňu špenát a poriadne zamiešam. Priložím uvarené ošúpané vajíčko.
Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode s rascou do mäkka. Hotové scedíme, pridáme lyžicu masla a roztlačíme. Počas roztláčania po troškách prilievame teplé mlieko (množstvo podľa potreby).
Tip: Detičkám sa tá zelená väčšinou nepáči, takže to robím ako nás to naučila papať moja babička. Na tanier dám zemiakovú kašu, na ňu špenát a poriadne zamiešam. Priložím uvarené ošúpané vajíčko.
Spracovanie čerstvých špenátových listov:
Výborná inspirace. Díky. Zařazuji do plánu - jídelníčku.
OdpovedaťOdstrániť