No nie je to žiadna "Itálie".... ale chutí 😋
ČO POTREBUJETE (pre 1 osobu):
45ks špagiet (áno spočítala som ich!) / 45 pieces of spaghetti (yes I counted them!🙈)
soľ / salt
olivový olej (nie extra virgin) / olive oil
3 väčšie strúčiky cesnaku / 3 bigger garlic cloves
nastrúhaná malá cuketa / 1 small zucchini, grated
parmezán alebo cheddar; nastrúhané / grated cheese of your choice
6 lístkov čerstvej bazalky / 6 basil leaves
AKO POSTUPOVAŤ:
Uvaríme špagety v osolenej vode s niekoľkými kvapkami oleja. Tie, čo som použila ja, stačilo variť 8 minút. / Pour water to the pot, add few drops of oil, ring water to boil and add spaghetti. Cook until done. I cooked mine for 8min.
V panvici zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a nastrúhanú cuketu, restujeme asi 3-4 minúty. Občas premiešame. / Heat oil in the pan. Add chopped garlic and grated zucchini. Sauté for about 3 to 4min. Stir occasionally.
Potom k cukete primiešame scedené špagety, pridáme nasekanú bazalku a premiešame. Panvicu odstavíme z ohňa a pridáme strúhaný syr. Vidličkami zľahka poprehadzujeme a môžeme servírovať na taniere. / Then add cooked and strained spaghetti, chopped basil and stir well. Remove the pan from the heat, add grated cheese and mix gently with the help of two forks.
Použila som moju na balkóne dopestovanú bazaličku. / I'm showing off my green thumb here 😁
vyborne!!!!!
OdpovedaťOdstrániťSom rada, ze chutilo :)
OdstrániťVypadá to skvěle! Ale teda ta bazalka vůbec nevypadá jak bazalka :D co to je za druh?
OdpovedaťOdstrániťTo je thajska bazalka :) Povodne som kupovala klasicku Genovese, aj mi prisiel sacik, na ktorom bol obrazok a popis tej klasickej. Zasiala som a vyrastla mi thajska. Ale nevadi mi to, krasne voni a je velmi chutna do jedal.
OdstrániťMoc dobré, přidala jsem ještě mozzarellu obalenou bazalkovým pestem a navrch trošku parmezánu. Mňamka :)
OdpovedaťOdstrániťDakujem, som rada, ze Vam chutilo :)
Odstrániť