štvrtok 6. mája 2010

Špagety s cuketou / Spaghetti with zucchini

No nie je to žiadna "Itálie".... ale chutí 😋


22IMG_8767


ČO POTREBUJETE (pre 1 osobu):

45ks špagiet (áno spočítala som ich!) / 45 pieces of spaghetti (yes I counted them!🙈)
soľ / salt
olivový olej (nie extra virgin) / olive oil
3 väčšie strúčiky cesnaku / 3 bigger garlic cloves
nastrúhaná malá cuketa / 1 small zucchini, grated
parmezán alebo cheddar; nastrúhané / grated cheese of your choice
6 lístkov čerstvej bazalky / 6 basil leaves


22IMG_8764



AKO POSTUPOVAŤ:

Uvaríme špagety v osolenej vode s niekoľkými kvapkami oleja. Tie, čo som použila ja, stačilo variť 8 minút. / Pour water to the pot, add few drops of oil,  ring water to boil and add spaghetti. Cook until done. I cooked mine for 8min.

V panvici zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a nastrúhanú cuketu, restujeme asi 3-4 minúty. Občas premiešame. / Heat oil in the pan. Add chopped garlic and grated zucchini. Sauté for about 3 to 4min. Stir occasionally. 

Potom k cukete primiešame scedené špagety, pridáme nasekanú bazalku a premiešame. Panvicu odstavíme z ohňa a pridáme strúhaný syr. Vidličkami zľahka poprehadzujeme a môžeme servírovať na taniere. / Then add cooked and strained spaghetti, chopped basil and stir well. Remove the pan from the heat, add grated cheese and mix gently with the help of two forks.

1



22IMG_8768



Použila som moju na balkóne dopestovanú bazaličku. / I'm showing off my green thumb here 😁

22IMG_8746


6 komentárov:

  1. Vypadá to skvěle! Ale teda ta bazalka vůbec nevypadá jak bazalka :D co to je za druh?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je thajska bazalka :) Povodne som kupovala klasicku Genovese, aj mi prisiel sacik, na ktorom bol obrazok a popis tej klasickej. Zasiala som a vyrastla mi thajska. Ale nevadi mi to, krasne voni a je velmi chutna do jedal.

      Odstrániť
  2. Moc dobré, přidala jsem ještě mozzarellu obalenou bazalkovým pestem a navrch trošku parmezánu. Mňamka :)

    OdpovedaťOdstrániť