No nie je to žiadna "Itálie".... ale chutí 😋
ČO POTREBUJETE (pre 1 osobu):
45ks špagiet (áno spočítala som ich!)
soľ
olivový olej (nie extra virgin)
3 väčšie strúčiky cesnaku
nastrúhaná malá cuketa
parmezán alebo grana padano; nastrúhané
6 lístkov čerstvej bazalky
AKO POSTUPOVAŤ:
Uvaríme špagety v osolenej vode. Tie, čo som použila ja, stačilo variť 8 minút.
V panvici zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a nastrúhanú cuketu, restujeme asi 3-4 minúty. Občas premiešame.
Potom k cukete primiešame scedené špagety, pridáme nasekanú bazalku a premiešame. Panvicu odstavíme z ohňa a pridáme strúhaný syr. Vidličkami zľahka poprehadzujeme a môžeme servírovať na taniere.
🍝 🍝 🍝
Použila som moju na balkóne dopestovanú thajskú bazalku.
vyborne!!!!!
OdpovedaťOdstrániťVypadá to skvěle! Ale teda ta bazalka vůbec nevypadá jak bazalka :D co to je za druh?
OdpovedaťOdstrániťTo je thajska bazalka :) Povodne som kupovala klasicku Genovese, aj mi prisiel sacik, na ktorom bol obrazok a popis tej klasickej. Zasiala som a vyrastla mi thajska. Ale nevadi mi to, krasne voni a je velmi chutna do jedal.
OdstrániťMoc dobré, přidala jsem ještě mozzarellu obalenou bazalkovým pestem a navrch trošku parmezánu. Mňamka :)
OdpovedaťOdstrániťDakujem, som rada, ze Vam chutilo :)
Odstrániť