ČO POTREBUJETE:
hrsť sušeného cíceru / handful of dry chickpeas (garbanzo beans)
2 strúčiky cesnaku / 2 garlic cloves
1 pór / 1 leek
1 pór / 1 leek
voda / water
olivový olej / olive oil
1 plná lyžička hladkej múky / 1 full tsp of flour
soľ / salt
troška Podravky (nemusí byť) / little bit of Podravka (dry root vegetables spice, this is optional)
sušený majorán / dry marjoram
(môžete pridať aj troška mletého chilli) / (chilli powder is optional)
(môžete pridať aj troška mletého chilli) / (chilli powder is optional)
AKO POSTUPOVAŤ:
Cícer namočíme na noc do vody. Ráno ho v tlakovom hrnci uvaríme domäkka. / Soak chickpeas in the water overnight. Strain in the morning, put them into the pressure cooker and add fresh water. Cook under pressure for about 20min.
V hrnci zohrejeme trocha oleja a chvíľku na ňom restujeme nakrájaný pór a cesnak. Zaprášime múkou, premiešame a zalejeme vývarom z cícera. Osolíme, pridáme podravku a povaríme na miernom ohni, pod pokrievkou 10 minút. / Heat some oil in the pot and fry chopped leek and garlic on low heat. Dust with the flour, stir well and add water in which you cooked chickpeas. Add salt, podravka and cook on low heat, covered for 10min.
Potom pridáme uvarený cícer, majorán, prejdeme varom a odstavíme z ohňa. / Add cooked chickpeas, marjoram, heat through and remove from the heat.
Polievku na tanieroch môžeme ozdobiť nasekanou čerstvou vňaťou - petržlenovou, koriandrovou alebo zelenou časťou jarnej cibuľky, či pažítkou. / You can decorate the soup with chopped parsley or coriander leaves or with chopped chives or spring onions.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára