sobota 8. mája 2010

Cícerová polievka

22cicerova polievka 016



ČO POTREBUJETE:

hrsť sušeného cíceru
2 strúčiky cesnaku
1 pór
voda
olivový olej
1 plná lyžička hladkej múky
soľ
sušený majorán
(môžete pridať aj troška mletého chilli)


22cicerova polievka 015



AKO POSTUPOVAŤ:

Cícer namočíme na noc do vody. Ráno ho v tlakovom hrnci uvaríme domäkka.

V hrnci zohrejeme trocha oleja a chvíľku na ňom restujeme nakrájaný pór a cesnak. Zaprášime múkou, premiešame a zalejeme vývarom z cícera. Osolíme a povaríme na miernom ohni, pod pokrievkou 10 minút.

22cicerova polievka 001

22cicerova polievka 002

22cicerova polievka 004


Potom pridáme uvarený cícer, majorán, prejdeme varom a odstavíme z ohňa.

22cicerova polievka 005


Polievku na tanieroch môžeme ozdobiť nasekanou čerstvou vňaťou - petržlenovou, koriandrovou alebo zelenou časťou jarnej cibuľky, či pažítkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára