ČO POTREBUJETE:
hrsť sušeného cíceru
2 strúčiky cesnaku
1 pór
1 pór
voda
olivový olej
1 plná lyžička hladkej múky
soľ
troška Podravky
sušený majorán
(môžete pridať aj troška mletého chilli)
(môžete pridať aj troška mletého chilli)
AKO POSTUPOVAŤ:
Cícer namočíme na noc do vody. Ráno ho v tlakovom hrnci uvaríme domäkka.
V hrnci zohrejeme trocha oleja a chvíľku na ňom restujeme nakrájaný pór a cesnak. Zaprášime múkou, premiešame a zalejeme vývarom z cícera. Osolíme, pridáme podravku a povaríme na miernom ohni, pod pokrievkou 10 minút.
Potom pridáme uvarený cícer, majorán, prejdeme varom a odstavíme z ohňa.
Polievku na tanieroch môžeme ozdobiť nasekanou čerstvou vňaťou - petržlenovou, koriandrovou alebo zelenou časťou jarnej cibuľky, či pažítkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára