ČO POTREBUJETE (na 1 závin):
Cesto:
250g hladkej múky (použila som Maida)
100ml vlažného mlieka
40g jemného kryštáľového cukru
štipka soli
1 lyžička sušeného droždia
1 vajíčko (izbovej teploty)
25g mäkkého masla na pečenie (ja používam ghee, ak nemám maslo)
plnka:
Nutella
mleté mandle
AKO POSTUPOVAŤ:
V malej mištičke zmiešame štipku cukru a droždie, zalejeme trochou teplého (nie horúceho) mlieka, zakryjeme a necháme napučať.
Vo veľkej miske zmiešame múku, štipku soli a cukor. Pridáme napučané droždie, vajce, zbytok mlieka a vypracujeme cesto. Keď sa nám už cesto nelepí a je dobre vymiesené, uložíme ho do misky, poprášime múkou a 1 hodinu necháme v miske zakrytej čistou kuchynskou utierkou kysnúť.
Zrolujeme ako závin. Závin uložíme na plech, popicháme vidličkou a necháme 15 minút kysnúť.
Pečieme na 180 stupňov, 30-35 minút vo vyhriatej rúre. Hotový závin potrieme roztopeným maslom.