nedeľa 9. mája 2010

Šampiňóny s mrkvou na smotane / Mushrooms and carrots with fresh cream




ČO POTREBUJETE:

200g šampiňónov 
1 lyžica masla + troška oleja (alebo ghee)
1 červená cibuľa; nakrájaná nadrobno
1 paradajka
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
soľ
1 mrkva
1-2 lyžice sladkej smotany
voda
zelená časť zo 4 jarných cibuliek; nasekaná nadrobno





AKO POSTUPOVAŤ:

Šampiňóny nakrájame. V hrnci zohrejeme troška oleja a masla a na ňom na silnom ohni opekáme šampiňóny asi 3-4 minúty, dohnedkava. Opečené odložíme do ďalšieho použitia.

22Sampinony s mrkvou na smotane 001

22Sampinony s mrkvou na smotane 002


V tom istom hrnci opečieme cibuľu...

22Sampinony s mrkvou na smotane 005

... Pridáme kurkumu a nakrájanú paradajku a opekáme, kým paradajka nezmäkne.

22Sampinony s mrkvou na smotane 007


Pridáme nakrájanú mrkvu, mleté čierne korenie a podlejeme trochou vody. Dusíme 10 minút na miernom ohni, prikryté.

22Sampinony s mrkvou na smotane 008


Pridáme opečené šampiňóny a smotanu, osolíme a dodusíme ďalšie 3 minúty.

22Sampinony s mrkvou na smotane 009


Odstavíme z ohňa, pridáme jarnú cibuľku a necháme 5 minút odležať.

22Sampinony s mrkvou na smotane 010


Podávame s ryžou.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára