No nie je to žiadna "Itálie".... ale chutí 😋
ČO POTREBUJETE (pre 1 osobu):
špagety
soľ
olivový olej
3 väčšie strúčiky cesnaku
1/4 lyžičky chilli vločiek
nastrúhaná malá cuketa
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
parmezán
6 lístkov čerstvej bazalky
AKO POSTUPOVAŤ:
Špagety uvaríme v osolenej vode. Tie, čo som použila ja stačilo variť 8 minút. Trocha vody zo špagiet si odložíme.
V panvici zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a necháme ho rozvoňať. Potom pridáme chilli vločky, nastrúhanú cuketu, čierne korenie a restujeme asi 5 minút. Občas premiešame.
Potom k cukete primiešame nasekanú bazalku, nastrúhaný parmezán, trocha vody zo špagiet a dobre premiešame. Pridáme scedené špagety. Prehrejeme a odstavíme z ohňa.
Ak treba dochutíme ešte soľou, ale voda na špagety je osolená a parmezán je tiež slaný, takže ja som nesolila.
Pri podávaní môžeme ešte posypať extra syrom.
vyborne!!!!!
OdpovedaťOdstrániťVypadá to skvěle! Ale teda ta bazalka vůbec nevypadá jak bazalka :D co to je za druh?
OdpovedaťOdstrániťTo je thajska bazalka :) Povodne som kupovala klasicku Genovese, aj mi prisiel sacik, na ktorom bol obrazok a popis tej klasickej. Zasiala som a vyrastla mi thajska. Ale nevadi mi to, krasne voni a je velmi chutna do jedal.
OdstrániťMoc dobré, přidala jsem ještě mozzarellu obalenou bazalkovým pestem a navrch trošku parmezánu. Mňamka :)
OdpovedaťOdstrániťDakujem, som rada, ze Vam chutilo :)
Odstrániť