pondelok 3. decembra 2012

Teplý cviklový šalát / Warm salad with beetroot


IMG_7847



ČO POTREBUJETE:

2 stredne veľké cvikle
olej
1 plochá lyžička horčičných semienok
štipka asafoetida
1/3 lyžičky tmavej rímskej rasce (shah jeera)
niekoľko karí lístkov 
1 zelená chilli paprička 
1 veľká červená cibuľa 
soľ
1 lyžica sezamových semien
1/2 lyžičky mletého koriandru
50ml lúpaného Moong dal
1/2 lyžičky garam masala
hrsť čerstvej koriandrovej vňate


IMG_7849



AKO POSTUPOVAŤ:


Cvikľu okrájame a nastrúhame na hrubších slzičkách.


3


Do väčšieho hrnca dáme lyžicu oleja a zohrejeme ho. Oheň zmiernime na strednú silu a pridáme horčičné semienka a asafoetida. Počkáme, kým semienka začnú praskať. Potom pridáme rímsku rascu a tiež počkáme, kým rozvinie svoju vôňu.

4


Ďalej pridáme karí lístky a nasekanú chilli papričku a počkáme, kým lístky začnú praskať. Pridáme nadrobno  nakrájanú cibuľu a restujeme do mäkka na miernom ohni.

5


Keď je cibuľa mäkká, pridáme soľ a mletý koriander. Premiešame.

6


Ďalej pridáme nastrúhanú cvikľu a scedený moong dal, ktorý sme si pred tým dopredu namočili asi na pol hodiny vo vode, osolíme. Premiešame, hrniec zakryjeme a na miernom ohni cvikľu dusíme domäkka. Približne 10-15 minút. Občas ju skontrolujeme a premiešame. Nakoniec pridáme garam masala...

7


... a pomleté sezamové semienka a premiešame. Prehrejeme asi 2 minútky. Keď je cvikľa mäkká, hrniec odložíme z ohňa a k cvikli vmiešame nasekanú koriandrovú vňať.

8

9


Môžeme podávať ako prílohu - teplý šalát alebo podávame s plackami, napríklad Chapati, Paratha.

2 komentáre: