ČO POTREBUJETE:
2 stredne veľké cvikle
olej
1 plochá lyžička horčičných semienok
štipka asafoetida
1/3 lyžičky tmavej rímskej rasce (shah jeera)
niekoľko karí lístkov
1 zelená chilli paprička
1 veľká červená cibuľa
soľ
1 lyžica sezamových semien
1/2 lyžičky mletého koriandru
50ml lúpaného Moong dal
1/2 lyžičky garam masala
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Ďalej pridáme karí lístky a nasekanú chilli papričku a počkáme, kým lístky začnú praskať. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do mäkka na miernom ohni.
Keď je cibuľa mäkká, pridáme soľ a mletý koriander. Premiešame.
Ďalej pridáme nastrúhanú cvikľu a scedený moong dal, ktorý sme si pred tým dopredu namočili asi na pol hodiny vo vode, osolíme. Premiešame, hrniec zakryjeme a na miernom ohni cvikľu dusíme domäkka. Približne 10-15 minút. Občas ju skontrolujeme a premiešame. Nakoniec pridáme garam masala...
... a pomleté sezamové semienka a premiešame. Prehrejeme asi 2 minútky. Keď je cvikľa mäkká, hrniec odložíme z ohňa a k cvikli vmiešame nasekanú koriandrovú vňať.
Cvikľu okrájame a nastrúhame na hrubších slzičkách.
Do väčšieho hrnca dáme lyžicu oleja a zohrejeme ho. Oheň zmiernime na strednú silu a pridáme horčičné semienka a asafoetida. Počkáme, kým semienka začnú praskať. Potom pridáme rímsku rascu a tiež počkáme, kým rozvinie svoju vôňu.
Ďalej pridáme karí lístky a nasekanú chilli papričku a počkáme, kým lístky začnú praskať. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do mäkka na miernom ohni.
Keď je cibuľa mäkká, pridáme soľ a mletý koriander. Premiešame.
Ďalej pridáme nastrúhanú cvikľu a scedený moong dal, ktorý sme si pred tým dopredu namočili asi na pol hodiny vo vode, osolíme. Premiešame, hrniec zakryjeme a na miernom ohni cvikľu dusíme domäkka. Približne 10-15 minút. Občas ju skontrolujeme a premiešame. Nakoniec pridáme garam masala...
... a pomleté sezamové semienka a premiešame. Prehrejeme asi 2 minútky. Keď je cvikľa mäkká, hrniec odložíme z ohňa a k cvikli vmiešame nasekanú koriandrovú vňať.
Môžeme podávať ako prílohu - teplý šalát alebo podávame s plackami, napríklad Chapati, Paratha.
Krásná barva i recept...:))
OdpovedaťOdstrániťDakujem :)
Odstrániť