nedeľa 16. decembra 2012

Rožky / Breakfast rolls




ČO POTREBUJETE (na 8ks):

500g múky
150ml vlažného mlieka
150ml vlažnej vody
50ml oleja
1 plocha lyžica sušeného droždia
2 lyžice sušeného mlieka
1/2 lyžice soli
1/2 lyžičky kryštálového cukru






AKO POSTUPOVAŤ:

Zo surovín spracujeme elastické cesto a necháme ho asi hodinu kysnúť.

Potom cesto rozdelíme na rovnako veľké kusy. Urobíme z nich guľky, ktoré necháme 15 minút kysnúť. Potom každú guľku rozvaľkáme do trojuholníkového tvaru a zrolujeme do tvaru rožka tak, že začneme od širšej strany a keď sa rolovanim blížime k úzkej strane, tak špic ešte potiahneme a dorolujeme. Môžeme ich nechať také podlhovasté alebo ich troška ohnúť do tvaru mesiačika.




Rúru si vyhrejeme na 220st.

Rožky uložíme na plech (použijeme papier na pečenie alebo podložku na pečenie), potrieme ich vajíčkom rozšľahaným s troškou vody a pečieme ich asi 15 minút, dohneda.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára