ČO POTREBUJETE:
4 kuracie stehná
na marinádu:
4 lyžice medu
3 lyžice tmavej sójovej omáčky
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
10 strúčikov cesnaku (alebo zmes korenia na cesnakový chlieb)
ďalej:
olej na potretie pekáča
soľ (netreba; nepoužila som soľ, sójová omáčka bola dostatočne slaná)
soľ (netreba; nepoužila som soľ, sójová omáčka bola dostatočne slaná)
AKO POSTUPOVAŤ:
Stehná umyjeme a urobíme z každej strany jeden zárez. V miske zmiešame prísady na marinádu. Strúčiky cesnaku len rozpučíme čepeľou noža a vhodíme do marinády. Stehná v marináde dobre ponoríme, misku zakryjeme a odložíme na celú noc do chladničky.
🍗 🍗 🍗
Druhý deň pokračujeme; pekáč potrieme olejom. Stehná a kĺby naň poukladáme a zvyšnú marinádu si dáme do hrnčeka, kde ju minútku prejdeme varom. Rúru vyhrejeme na 180-190st. Stehná pečieme odokryté 50 - 55 minút a počas pečenia ich asi 3-4 krát potrieme prevretou marinádou (ja som ju všetku spotrebovala).
nádherné fotky Miška....a tie snehové vločky na obrazovke sú perfektné :-)
OdpovedaťOdstrániťDakujem Tani :) To aby mi to nebolo luto, aj u mna snezi :)
Odstrániťtu nesneží, tak budem chodiť k tebe pozerať na snehové vločky :-)
Odstrániť:)
Odstrániť