ČO POTREBUJETE:
2 kuracie stehná
2 kuracie kĺby
na marinádu:
4 lyžice medu
3 lyžice tmavej sójovej omáčky
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
10 strúčikov cesnaku
olej na potretie pekáča
(žiadna soľ, sójová omáčka je dostatočne slaná)
(žiadna soľ, sójová omáčka je dostatočne slaná)
AKO POSTUPOVAŤ:
Stehná umyjeme a urobíme z každej strany jeden zárez. V miske zmiešame prísady na marinádu. Strúčiky cesnaku len rozpučíme čepeľou noža a vhodíme do marinády. Stehná v marináde dobre obalíme, misku zakryjeme a odložíme na celú noc do chladničky.
Druhý deň pekáč vystelieme alobalom, ktorý potrieme troškou oleja. Stehná a kĺby naň poukladáme a zvyšnú marinádu si dáme do hrnčeka, kde ju minútku prejdeme varom. Rúru vyhrejeme na 180-190st. Stehná pečieme odokryté 45 minút a počas pečenia ich asi 3-4 krát potrieme prevretou marinádou (ja som ju všetku spotrebovala).
Ako prílohu sme mali zemiakové pyré.
nádherné fotky Miška....a tie snehové vločky na obrazovke sú perfektné :-)
OdpovedaťOdstrániťDakujem Tani :) To aby mi to nebolo luto, aj u mna snezi :)
Odstrániťtu nesneží, tak budem chodiť k tebe pozerať na snehové vločky :-)
Odstrániť:)
Odstrániť