utorok 25. decembra 2012

Pečené stehná v medovo - sójovej marináde / Baked chicken legs marinated with honey and soy sauce



ČO POTREBUJETE:

4 kuracie stehná

na marinádu:
4 lyžice medu
3 lyžice tmavej sójovej omáčky
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
10 strúčikov cesnaku (alebo zmes korenia na cesnakový chlieb)

ďalej:
olej na potretie pekáča
soľ (netreba; nepoužila som soľ, sójová omáčka bola dostatočne slaná)




AKO POSTUPOVAŤ:

Stehná umyjeme a urobíme z každej strany jeden zárez. V miske zmiešame prísady na marinádu. Strúčiky cesnaku len rozpučíme čepeľou noža a vhodíme do marinády. Stehná v marináde dobre ponoríme, misku zakryjeme a odložíme na celú noc do chladničky. 

🍗 🍗 🍗

Druhý deň pokračujeme; pekáč potrieme olejom. Stehná a kĺby naň poukladáme a zvyšnú marinádu si dáme do hrnčeka, kde ju minútku prejdeme varom. Rúru vyhrejeme na 180-190st. Stehná pečieme odokryté 50 - 55 minút a počas pečenia ich asi 3-4 krát potrieme prevretou marinádou (ja som ju všetku spotrebovala). 

Ako prílohu sme mali zemiakovou kašou.



4 komentáre:

  1. nádherné fotky Miška....a tie snehové vločky na obrazovke sú perfektné :-)

    OdpovedaťOdstrániť