streda 12. decembra 2012

Tamatar Pyaz ki Subzi (Paradajkovo cibuľové subzi)

Paradajky s cibuľou, ktoré môžeme podávať ako prílohu ku karí a ryži, ako prílohu k pečenému, či grilovanému mäsu alebo ako hlavné jedlo spolu s plackami.


1tamatar subzi 019



ČO POTREBUJETE:

2 väčšie červené cibule
3 väčšie paradajky

olej horčičný (môžete použiť aj slnečnicový)
1/2 lyžičky rímskej rasce
1/2 lyžičky horčičného tmavého semienka
1/2 lyžičky kašmírskeho čili korenia
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky mletej kurkumy
2 zelené čili papričky
1 lyžička nastrúhaného zázvoru
niekoľko karí lístkov
soľ


1tamatar subzi 029



AKO POSTUPOVAŤ:

V kadhai (woku) zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienko a rímsku rascu. Necháme prasknúť.

1tamatar subzi 001


Ďalej pridáme na polkolieska nakrájanú cibuľu a restujeme na slabom ohni, kým nie je priesvitná.

1tamatar subzi 004


Potom pridáme nakrájané paradajky...

1tamatar subzi 007


... čili korenie, mletý koriander a kurkumu a premiešame.  Osolíme, kadhai prikryjeme a na miernom ohni dusíme asi 5 minút. Paradajky musia byť mäkké. Vareškou ich trocha roztlačíme.

1tamatar subzi 010

1tamatar subzi 012


Nakoniec pridáme nastrúhaný zázvor, čili papriky prekrojené na pozdĺž na polovicu a karí lístky. Premiešame a minútku prehrejeme.

1tamatar subzi 013


4 komentáre:

  1. to je pekne jedlo, odložím, keď budu grilovačky ;) a krásne fotky!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tobe ta cibule zbelela, mne zustala ruzova. Ale to nevadi. Je to paradni, zitra bude falafel a jine dobroty, tak se blejsknu. Diky za dalsi skvely recept! wydra

    OdpovedaťOdstrániť