Paradajky s cibuľou, ktoré môžeme podávať ako prílohu ku karí a ryži, ako prílohu k pečenému, či grilovanému mäsu alebo ako hlavné jedlo spolu s plackami.
ČO POTREBUJETE:
2 väčšie červené cibule
3 väčšie paradajky
olej horčičný (môžete použiť aj slnečnicový)
1/2 lyžičky rímskej rasce
1/2 lyžičky horčičného tmavého semienka
1/2 lyžičky kašmírskeho čili korenia
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky mletej kurkumy
soľ
2 zelené čili papričky
1 lyžička nastrúhaného zázvoru
niekoľko karí lístkov
AKO POSTUPOVAŤ:
V kadhai (woku) zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienko a rímsku rascu. Necháme prasknúť.
Ďalej pridáme nakrájanú cibuľu a chvíľu restujeme na miernom ohni.
Potom pridáme nakrájané paradajky, soľ...
... čili korenie, mletý koriander a kurkumu a premiešame. Kadhai prikryjeme a na miernom ohni dusíme asi 5 minút. Paradajky musia byť mäkké. Vareškou ich trocha roztlačíme.
Nakoniec pridáme nastrúhaný zázvor (alebo pastu), čili papriky prekrojené na pozdĺž na polovicu a karí lístky. Premiešame a ešte minútku prehrejeme.
Podávame s Chapati.
to je pekne jedlo, odložím, keď budu grilovačky ;) a krásne fotky!
OdpovedaťOdstrániťDakujem :)
OdstrániťTobe ta cibule zbelela, mne zustala ruzova. Ale to nevadi. Je to paradni, zitra bude falafel a jine dobroty, tak se blejsknu. Diky za dalsi skvely recept! wydra
OdpovedaťOdstrániť;)
Odstrániť