...alebo tiež Podi masala, Gunpowder, Idli podi, suchá chutney masala. Podáva sa k juhoindickým raňajkám ako sú Idli, Dosa a podobne. Sú rôzne varianty na túto zmes, môže sa použiť aj sezam, kokos, arašídy, tamarind, ľanové semienka, jaggery, miesto toor dal --> urid dal atď. Servíruje sa tak, že na tanier sa dá za lyžicu podi, v strede sa urobí jamka, kde sa naleje malá lyžička teplého ghee. To sa premieša a ďalej konzumuje ako chutney s plackami Dosa alebo s Idli najčastejšie.
ČO POTREBUJETE:
2 lyžice toor dal
1/2 lyžice guľôčok čierneho korenia
1/2 lyžice tmavej rímskej rasce
2 sušené červené chilli papričky
2 lyžice chana dal
asi 10ks karí lístkov
5 strúčikov cesnaku
trocha olaja na opraženie cesnaku
štipka asafoetida
soľ na dochutenie
AKO POSTUPOVAŤ:
Na suchej panvici na miernom ohni opečieme toor dal, asi 3 minútky. Dáme bokom. Ďalej opečieme čierne korenie a rímsku rascu, opäť asi 3 minútky a dáme bokom. Ďalej chilli papričky a dáme bokom. Potom karí lístky, kým sa akoby zosušia a dáme bokom. Potom chana dal asi 3 minútky a dáme bokom.
Pridáme do tej istej panvice troška oleja a opražíme na miernom ohni na polovičky prekrojené cesnaky do hnedkava. Cesnaky vyberieme, olej z nich nepoužívame.
Toto všetko necháme vychladnúť a dáme do mixéra. Pridáme asafoetida a troška soli a vymixujeme na prášok.
Skladujeme v sklenom dobre uzavretom pohári.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára