štvrtok 27. mája 2021

Kurací popcorn

 



ČO POTREBUJETE:

kuracie prsia


Na marinádu:

1 vajce

asi 100ml mlieka

soľ

mleté biele korenie

cesnakovo zázvorovà pasta

troška tmavej sójovej omáčky

troška kečupu


Na obalenie:

múka

kukuričný škrob

soľ

mleté čierne korenie

prášok do pečiva

mletá paprika

cibuľový prášok


Na vyprážanie:

ghee


AKO POSTUPOVAŤ:

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na stredne veľké kúsky. V miske zmiešame suroviny na marinádu, mäso do nej vložíme, dobre premiešame a necháme cez noc odležať v chladničke.

Na druhý deň zmiešame suroviny na obaľovanie. Ghee rozpálime, mäso postupne vyberáme z marinády, obaľujeme a vkladáme do horúceho ghee. Vyprážame na stredne silnom ohni do hneda z oboch strán.


Podávala som so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom.

2 komentáre:

  1. Jsem moc rád, že jste se rozhodla pokračovat v tomo blogu. Vaše recepty zejména indické jsou pro mě obrovskou inspirací

    OdpovedaťOdstrániť