V Indii sa toto jedlo považuje za pôstne a varí sa počas festivalov.
ČO POTREBUJETE:
(hrnček má 200ml)
1 a 1/2 hrnčeka Sago perličiek, namočené cez noc v malom množstve vody, len na pokrytie
1 a 1/2 hrnčeka arašidov, opražené a ošúpané
1 stredné veľký zemiak
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky pálivého mletého čili korenia
štipka cukru
soľ podľa chuti
rastlinný olej
4 ks zelených čili papričiek vcelku
1 lyžička rímskej rasce
6 ks karí lístkov
AKO POSTUPOVAŤ:
Sago scedíme z vody, v ktorej bolo cez noc namočené.Pomelieme arašidy na hrubý prášok a pridáme ho k Sago perličkám, spolu s kurkumou, čili korením, soľou, cukrom, premiešame a odložíme. Zemiak nakrájame na kocky.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgE2uIaydacdZYfxDtynTEE1s3Jk12yT95YCCj59q0N4_8xjy81bPL-3p7yd_d5CEGTD9iFYwj4pBDXde3c2JQgZoRjn2y_1kOvoIvw-bsnnsTqDtAjSYYwANjHn2taGGl0_Nxu1eM7KDk/s400/2.jpg)
V panvici rozohrejeme olej a pridáme rímsku rascu. Keď rímska rasca praskne, pridáme zelené čili papričky a karí lístky, lístky nechame prasknúť.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFVM0yoKwkDG3uFvCND9qoHyRmFQCV4DZ8IftN9r2A-V56xAOVo49GtS6ISv2RySq84JPbPOV-jsQsj9v9dIcAvET2cnpHHtWxmB8VkVIT-j4kRCtKtCqhFY1HLrETHR6DexWA6qwMqzk/s400/3.jpg)
Pridáme zemiaky. Prikryjeme a varíme na miernom ohni, za občasného miešania, kým zemiaky nezmäknú.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjV7QAnUudLtthRtm73eFYA9TT1uytUhYYbwvdsmevsZEsgxY0vH2l7vj1Q7ukkqc-T2_lDEIf-ioV_52vRNBLjNPf4QVUFbuY0SeHSnxgTUza-WQ_WHMV74TJbxhNh8dt4ec71MPBbJGk/s400/4.jpg)
Pridáme sago a dobre premiešame. Prilejeme troška vody a varíme na stredne silnom ohni, kým sago nie je priesvitné. Premiešavame, aby sme predišli prilepeniu saga na panvicu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVoWPaKIxCj3-InPbraGwNDMzO0M-6-PQ0lTKV1G6GLnsMH1YcsyANwOl7sjBq5JVCKkzz2Ig1eJ0XD4hMBJ3UvL6NeWVQDeqtdXCB2oViUXPRGsOBJ8mfctuQvhsrw3hWCMp6QD35_BU/s400/5.jpg)
Môžeme podávať s bielym jogurtom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára