ČO POTREBUJETE:
dve hrste sušeného cíceru
voda
1 lyžica ghí
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička garam masala
1/2 lyžičky rímskej rasce
soľ
2 veľké červené cibule
3 strúčiky cesnaku
1 zelená čili paprička
1 veľká paradajka
50 ml kokosového mlieka
hrsť nasekanej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Sušený cícer si na noc namočíme. Ráno ho uvaríme do mäkka vo vode bez soli, scedíme a odložíme do ďalšieho použitia. V hrnci zohrejeme lyžicu ghí, oheň zmiernime, pridáme rímsku rascu a necháme prasknúť.
Potom pridáme nadrobno (alebo na pásiky) nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme do hnedkava. Pridáme nadrobno nakrájanú čili papričku a nakrájanú paradajku, panvicu zakryjeme a na miernom ohni cibuľu udusíme domäkka. Paradajka sa musí celkom rozpadávať.
Pridáme kurkumu, garam masala a premiešame.
Zalejeme kokosovým mliekom a prejdeme varom. Nakoniec pridáme uvarený cícer, osolíme a pod pokrievkou, na miernom ohni povaríme 5min.
Hotové jedlo posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou.
Podávame s plackami ako napríklad Čapati.
čím sa dá nahradiť kokosové mlieko?
OdpovedaťOdstrániťĎakujem
Nicim. Da sa ale kupit bezne napr. aj v Bille. Pri najhorsom mozete pouzit smotanu na varenie, ale uz to nebude chutit tak ako by malo.
OdstrániťDakujem, prvy recept od vas co som robil. Velmi chutny.
OdpovedaťOdstrániťAj ja dakujem, som velmi rada, ze chutilo :)
Odstrániť