utorok 9. marca 2010

Dal / Just a simple DAL


1dal 027



ČO POTREBUJETE:

200ml Toor dal
1/2 lyžičky mletej kurkumy
niekoľko karí lístočkov
soľ
šťava z 1/2 baby citróna
1/3 lyžičky asafoetida
1 lyžica ghí
1 červená sušená čili paprička
1/2 lyžičky rímskej rasce
3 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno


1dal 016



AKO POSTUPOVAŤ:

Toor dal prepláchneme pod tečúcou vodou a dáme do hrnca. Pridáme vodu, kurkumu a uvaríme domäkka (mierne rozvaríme).

1dal 001

1dal 002


Keď je toor dal takmer uvarený, v druhej panvici zohrejeme ghí, pridáme rímsku rascu a necháme prasknúť. Ďalej pridáme asafoetida a karí lístky a lístky necháme prasknúť.

1dal 005


Potom pridáme čili papričku a minútu restujeme. Nakoniec pridáme cesnak a necháme rozvoniať. Toto vylejeme do vriaceho dalu, osolíme, pridáme šťavu z citróna, premiešame, prehrejeme a dostavíme z ohňa.

1dal 007


Podávame s ryžou a poliate s 1 lyžičkou ghee.



1dal 009

2 komentáre: