utorok 9. marca 2010

Dal karí / Just a simple DAL


1dal 027



ČO POTREBUJETE:

200ml Toor dal / 200ml toor dal
1/3 lyžičky mletej kurkumy / 1/3 tsp termaric (haldi)
niekoľko karí lístočkov / few curry leaves 
soľ / salt
šťava z 1/2 baby citróna / lemon juice
štipka asafoetida / pinch of asafoetida (hing)
1 lyžica ghí / 1 tbsp ghee 
1 červená sušená čili paprička / 1 dry red chilli 
1/4 lyžičky rímskej rasce / 1/4 tsp cumin (jeera)
3 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno / 3 garlic cloves finely grated 


1dal 016



AKO POSTUPOVAŤ:

Toor dal prepláchneme pod tečúcou vodou a dáme do hrnca. Pridáme vodu, kurkumu a uvaríme domäkka (mierne rozvaríme). / Wash the toor dal under running water and put to the pot, add water, termaric and bring it to boil. Reduce the heat and cook dal until it's soft.

1dal 001

1dal 002


Keď je toor dal takmer uvarený, v druhej panvici zohrejeme ghí, pridáme rímsku rascu a necháme prasknúť. Ďalej pridáme asafoetida a karí lístky a lístky necháme prasknúť. / When toor dal is nearly soft prepare the Tadka in different pan. Heat ghee, add cumin and let it crack. Add asafoetida and curry leaves and against the leaves crack. 

1dal 005


Potom pridáme čili papričku a minútu restujeme. Nakoniec pridáme cesnak a necháme rozvoniať. Toto vylejeme do vriaceho dalu, osolíme, pridáme šťavu z citróna, premiešame, prehrejeme a dostavíme z ohňa. / Add dry red chilli and fry for a minute. Finally add garlic and let its aroma to release. Add this tadka to your boiling toor dal, add salt and lemon juice,  mix well, heat through and remove from the heat.

1dal 007


Podávame s ryžou a 1 lyžičkou ghee/ Serve with rice and 1 tsp of ghee.



1dal 009

2 komentáre: