nedeľa 7. marca 2010

Kuracia "korma" (nepravá)

Korma je populárne jedlo v severnej Indii a Pakistane. Obvykle sa pripravuje s jogurtom, smotanou, mandľami, či kokosovým mliekom (čerstvo nastrúhaným kokosom). Jedná sa o druh karí. Korma môže byť vegetariánska alebo s mäsom alebo sa môže kombinovať mäso so zeleninou. Vždy, keď máme chuť na kormu a potrebujem uvariť rýchlo, tak spravím túto jednoduchú verziu, ktorá nie je autentickým indickým receptom, ale chuťovo je veľmi dobrá.


Kuracia korma (nepravá)



ČO POTREBUJETE:

4 kuracie stehná
soľ
3 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
1 lyžička korenia garam masala
1/2 lyžičky mletej kurkumy
100ml smotany na varenie (25%)
olej
voda podľa potreby

na marinádu:
2 stredne veľke červená cibuľa
1 vacsia paradajka
veľká hrsť kešu orechov


Kuracia korma (nepravá)



AKO POSTUPOVAŤ:

Kura očistíme, nasolíme a poprášime mletým čiernym korením. Kešu orechy namočíme na pol hodinu do trochy vody, len toľko,aby boli ponorené.

Na oleji osmahneme dohneda nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú paradajku a na stredne silnom ohni restujeme, kým nezmäkne. Ochládnutú cibuľu s paradajkou vymixujeme spolu s kešu orechami a trochou vody, v ktorej sa kešu orechy máčali na pastu.Odložíme si ju bokom do ďalšieho použitia.

Kuracia korma (nepravá)


V tej istej panvici zohrejeme troška oleja, speníme na ňom nasekaný cesnak, kurkumu a garam masala. Pridáme kuracie stehná,  podlejeme troškou vody a pod pokrievkou varíme asi 20 minút.

Potom pridáme pripravenú pastu, ak by bola omáčka hustá, môžeme doriedit vriacou vodou a znova pod pokrievkou celkom na mierno povaríme 5 minút. Nakoniec pridáme smotanu, premiešame a povaríme ďalších 5 minút. Omáčka musí byť hustejšia

Kuracia korma (nepravá)



Podávame s chlebom Naan alebo dusenou ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára