piatok 5. marca 2010

Domáce výrobky a Koreniace zmesi / Everything homemade



• Ako zamraziť čerstvý hrach / How to store green peas
• Bešamel / Bechamel, basic recipe (white sauce)
• Cmar - náhražka / Substitute for Buttermilk
• Domáca Horčica / Homemade Mustard
• Domáca Majonéza / Homemade Mayonnaise
• Domáca tatarka / Tartar sauce
• Garam masala
• Ghí - prepustené maslo / Ghee
• Jogurt - Dahi / Yogurt 
• Karí pasta / Curry paste
• Kokosové "mlieko" / Coconut "milk"
• Korenie do Medovníčkov (alebo do Perníka) / Gingerbread spice
• Mandľové "mlieko" / Almond "milk"
• Maslo / Butter
• Nakladaná cibuľa / Pickled onion
• Nakladaná cvikla / Pickled beetroot 
• Nakladaná červená paprika / Pickled red capsicum 
• Nakladaná kyslá kapusta / Sauerkraut
• Nakladané uhorky / Pickled cucumbers
• Paneer / Homemade Paneer
• Panch Phoron (zmes semien)
• Sambar Masala
• Sosík na pizzu alebo cestoviny / Tomato sauce for pizza or pasta 
• Tahini pasta / Homemade Tahini
• Tvaroh / Cottage cheese
• Základ na každé "MAKHANI" / Basic Makhani gravy

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára