... alebo Indický egreš (Phyllanthus emblica)
Plody Amla majú kyslo - horkú chuť. Sú bohaté na vlákninu. Plody je možné jesť čerstvé alebo aj sušené. Dostupné sú tiež stavy alebo si môžete vyrobiť nápoj doma z čerstvých plodov.
Amla má využitie pri výrobe Ayurvedskych bylinných liečiv.
Je najbohatším prírodným zdrojom vitamínu C.
Je najbohatším prírodným zdrojom vitamínu C.
- Je účinná pri kožných ochoreniach.
- Podporuje zdravý vzhľad pleti a oneskorený výskyt vrások.
- Stimuluje vlasové folikuly a tým podporuje rast vlasov a zlepšuje ich štruktúru.
- Zabraňuje predčasnému šediveniu vlasov a vzniku lupín.
- Pôsobí ako prírodný vlasový kondicionér.
- Pôsobí ako účinný prírodný liek na poruchy trávenia, zápchu, žalúdočné ťažkosti a nadúvanie.
- Je užitočná pre zlepšenie funkcií pečene.
- Pomáha pri znižovaní hladiny cholesterolu a pomáha pri regulácii cukru v krvi.
- Priaznivo tiež pôsobí pri posilňovaní imunity a pri liečbe zápalu močových ciest.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára