pondelok 22. marca 2010

Dusená kapusta / Stewed cabbage




ČO POTREBUJETE:

olej
1/2 lyžičky rímskej rasce
1 stredne veľká zelená kapustová hlava
1 väčšia červená cibuľa; nakrájaná nadrobno
3 strúčiky cesnaku
1 a 1/2 lyžice kryštálového cukru (alebo palmového cukru)
soľ
1 plochá lyžička sladkej červenej papriky mletej (alebo kašmírske chilli korenie)
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia





AKO POSTUPOVAŤ:

Kapustu nasekáme nadrobno. Na oleji necháme prasknúť rímsku rascu, pridáme cibuľu a orestujeme do mäkka. Pridáme cukor (môžete použiť menej) a necháme skaramelizovať za občasného premiešania.

Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, nasekanú kapustu,podlejeme vodou, pridáme soľ, sladkú papriku a mleté čierne korenie a dusíme zakryté na miernom ohni asi 30 minút, kým nie je kapusta mäkká. Ak chcete viac chrumkavú, stačí variť 15minút.

Takúto kapustu podávam s parenou knedľou a pečenými kuracími stehnami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára