pondelok 22. marca 2010

Dusená kapusta / Stewed cabbage

Dusena kapusta



ČO POTREBUJETE:

troška oleja / oil
1/2 lyžičky rímskej rasce / 1/2 tsp cumin (jeera)
1 stredne veľká zelená kapustová hlava / 1 medium size cabbage, shredded 
1 väčšia červená cibuľa; nakrájaná nadrobno / 1 big red onion, finely chopped
3 strúčiky cesnaku / 3 garlic cloves 
1 a 1/2 lyžice kryštálového cukru (alebo palmového cukru) / 1 and 1/2 tbsp sugar (or palm sugar - jaggery)
soľ / salt
1 plochá lyžička sladkej papriky mletej / 1 flat tsp paprika powder 
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia / 1/3 tsp black pepper powder 



AKO POSTUPOVAŤ:

Kapustu nasekáme nadrobno. Na oleji necháme prasknúť rímsku rascu, pridáme cibuľu a orestujeme do mäkka. Pridáme cukor (môžete použiť menej) a necháme skaramelizovať za občasného premiešania. / Shred the cabbage. Heat oil in the pot add cumin and let it crack. Add chopped onion and fry on low heat until onion is soft. Add sugar (you can use less) and caramelize the onion, stir occasionally. 

Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, nasekanú kapustu,podlejeme vodou, pridáme soľ, sladkú papriku a mleté čierne korenie a dusíme zakryté na miernom ohni asi 30 minút, kým nie je kapusta mäkká. Ak chcete viac chrumkavú, stačí variť 15minút. / Add chopped garlic, shredded cabbage, add some water, salt, paprika powder and black pepper powder and cook covered on low heat for 30min. If you want cabbage to be more crunchy, cook it only for 15min.

Takúto kapustu podávam s parenou knedľou a pečenými kuracími stehnami. / I serve this cabbage with Steamed dumplings and baked chicken legs. 



22kapusta 003

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára