piatok 26. marca 2010

Polievka z kuracích žalúdkov so šošovicou / Soup with chicken gizzards and lentils





ČO POTREBUJETE:

12ks kuracích žalúdkov
voda podľa potreby
1 veľká mrkva
1 veľký zemiak
1 plná lyžica oranžovej šošovice
kúsok zelenej papriky
1 malá cibuľa (vcelku)
niekoľko lístkov bazalky
trocha sušeného majoránu
8 guľôčok čierneho korenia
soľ
štipka podravky
olej




AKO POSTUPOVAŤ:

Na oleji opečieme kuracie žalúdky, aby sa zatiahli. Prihodíme mrkvu a zemiak nakrájané na malé kusy, prepláchnutú šošovicu a všetko zalejeme vodou. Osolíme, pridáme štipku podravky, majorán, čierne korenie, cibuľu, papriku, bazalku a varíme, kým mäso nie je mäkké; asi 1 hodinu. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára