piatok 26. marca 2010

Polievka z kuracích žalúdkov so šošovicou / Soup with chicken gizzards and lentils





ČO POTREBUJETE:

12ks kuracích žalúdkov/ 12 chicken gizzards
voda podľa potreby/ water as needed 
1 veľká mrkva / 1 big carrot 
1 veľký zemiak / 1 big potato
1 plná lyžica oranžovej šošovice / 1 full tbsp of lentil
kúsok zelenej papriky / small piece of green capsicum
1 malá cibuľa / 1 small onion
niekoľko lístkov bazalky / few basil leaves
trocha sušeného majoránu / pinch of marjoram 
soľ / salt
štipka podravky / pinch of podravka
olej / oil




AKO POSTUPOVAŤ:

Na oleji opečieme kuracie žalúdky, aby sa zatiahli. Prihodíme mrkvu a zemiak nakrájané na malé kusy, prepláchnutú šošovicu a všetko zalejeme vodou. Osolíme, pridáme štipku podravky, majorán, cibuľu, papriku, bazalku a varíme, kým mäso nie je mäkké, asi 2 hodiny. / Heat oil in the pot, add chicken gizzards and fry it on low heat until it changes color. Add carrot and potato cut into small pieces, rinsed lentil and water. Add salt, pinch of podravka, marjoram, onion, capsicum, basil leaves and stir. Cook for about 2 hours.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára